Anna_Myszkin Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 oczy podane pytaniu o przeszłość zdradziły wyspę czekania z tysiącem ognisk na nowo rozbłysłych wzdłuż linii brzegowej ramion chłonne naczynia porwały do limfy mech co porastał pragnienie piliśmy chyłkiem w półcieniu półwiny wino z pierwszych truskawek znowu zasypiam z widokiem na most w Madison County
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Cieszę się, że odbierasz go sensualnie, Alinko - inaczej byłoby z nim (tym wierszykiem), kruchutko ;) Pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Dobrze z nim jest, Anno! Z tym wierszem, w znaczeniu... Pięknie popłynął, rytmem charakterystycznym dla wiersza "uwięzionego" w ryzach sylabotonii, a on przecie - prawie wolny! Gratuluję, Anno. Reszta uwag - na pw. Całuski, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Skoro Ciebie, Anno, nie odrzucił, to może dobrze zrobiło mu odleżenie i przetasowanie. Taki trochę słodkawy i staroświecki, ale taka była ta miłość :) Dziękuję za erratę i pozdrawiam ciepło :)
Dawid Rt Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Wyspa czekania - ładna metafora. Wiersz, kojarzy się filmowo i miłośnie, przez ten most ;)
Magda_Tara Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 no tak...:(( Para tak mądrze zaśpiewała a ja się zryczałam - mała (che che) ignorantka ale nie z zazdrości o to, co powiedziała Para! :P z zachwytu wierszem sie zryczałam. idę, bo mi kapie z dziurek ;) zabieram po drodze wiersza Twego. buziak!
Ela_Ale Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Dwa wersy o piciu chyłkiem w półcieniu winy (piękne!) kradnę i zwiewam, ale zostawiłam uściski. E.
Biała Lokomotywa Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Fajnie się czyta, a to najbardziejz tysiącem ognisk na nowo rozbłysłych wzdłuż linii brzegowej ramion Pozdrawiam:)
Sam jeden Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Początek jest dla mnie najlepszy ( pierwsze cztery wersy ):) W filmie Eastwood i Streep stworzyli role wręcz wybitne ( dla mnie ), a Twój wiersz, dorównuje im, jak najbardziej :) Pozdrówka :) M.
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skojarzenia jak najbardziej trafione, Dawidzie. Dzięki za bycie i napisanie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się i z zabrania, i z emocji, Magdo, bo jeśli tylko udało mi się wydobyć z pamięci sceny z filmu, to nie dziwią mnie łzy - sama bez kontroli nijakiej przy nich ryczę. Buziak serdeczny :)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A kradniij i zwiewaj, byle na chwilę, Elu. Oduściski dla Ciebie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, że sobie coś wyjęłaś, B. LO. Też pozdrawiam :) PS Jutro u Ciebie napiszę, bo ledwie dyszę ;)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, te wersy ułożyły się najszybciej. Dziękuję za czytanie, Łanie, i bardzo krzepiący komentarz :) Też zdrówka :)
miet dlugolecki Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 "Przekobiecony" i "wyróżowiony" jak na mój prostacki gust, ale miłosć funduje nam zarówno szklanki lemoniady jak i "wiele innych niepotrzebnych rzeczy" w stylu k, i to jest życie Zdrówka i słodyczy
Agata_Lebek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W półcieniu półwiny wypijemy razem i obejrzymy po raz enty ten film ;)) Linia brzegowa ramion to jest coś w sam raz dla mnie (dla nas) :)) Wiesz, że lubię. Podobasiek :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miecie, liczyłam się i z takim odbiorem, ale mam wrażenie, że twórcy filmu, skądinąd bardzo kobiecego, nie mieliby mi za złe takiego potraktowania obrazu. Napisałam o jednym konkretnym przypadku fazy miłości między dwojgiem konkretnych ludzi - naprawdę nie dostrzegłam niczego, co miałoby jakiekolwiek konotacje z "k". Równie słodko: zdrówka i lemoniadki lub czegokolwiek, na co akurat zapotrzebowanie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ktoś mądry powiedział, że miłość jest zawsze uwikłana w swoją własną teorię. Jak to rozumieć? Miłość to rodzaj samoświadomości, samowiedzy, ale żeby zaistnieć musi zostać opowiedziana. Aniu opowiedziałaś pięknie i nie pozwól sobie wmówić, że to nic. Zgadzam się z tym kimś mądrym w 100%. Rozumiem, że moje pisanie może do kogoś nie trafiać i na to nie mam wpływu, ale ten wierszyk i historia w nim zamknięta była właśnie taka. Dziękuję, Alinko, za poparcie dla niego :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W półcieniu półwiny wypijemy razem i obejrzymy po raz enty ten film ;)) Linia brzegowa ramion to jest coś w sam raz dla mnie (dla nas) :)) Wiesz, że lubię. Podobasiek :) Wiem, że lubisz, Agaś - pamiętam. I ramiona gwiazd pamiętam :) Obejrzymy - jak nie ten, to podobny "załzawiacz". Miło, że wpadłaś z "podobaśkiem" :)
Rekomendowane odpowiedzi