Agata_Lebek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz jak jest ; pointa (obietnica) ma zaręczenie (zaręczyny) z pierścionkiem z trawy każdego lata od nowa :)) Widzisz choć cień szansy na przetłumaczenie wiersza? Podziękowania i pozdrówy stokrotne :)) Blask nawet widzę - jutro wolniejszym dniem pachnie, to sobie z nim zatańczę :) Buziak :) Spiesz się powoli ;)) Fajnie, że się da. Ja mam o tym zielone pojęcie ;)) Dziękuję z dołu i z góry :* ;
miet dlugolecki Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Matki nie boją się upewnione dojrzałością i samowystarczalnością swoich latorośli - (nie strach mi umrzeć będzie, bo wiem że sobie dajecie radę...) czytam ten wiersz na nowo i odkrywam stare prawdy z domowej izby Bardzo piękny listowiersz który powróci do nas w swoim czasie, jak bumerang Życząc matczynej ciepłości dla wszystkich forum gości
HAYQ Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Agato, za ten stand "z bananami" masz u mnie wielkie, ogromne plusisko!!! :)) Gdzie Ty znajdujesz takie kawałki? Wiersz przy tym też zyskał :) Pozdrawiam serdecznie
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam się szczerze, że nie myślałam o tym wierszu wcześniej w ten sposób. Lubię zaskakujące interpretacje, ta odkrywa przede mną być może warstwę wiersza pisaną przez podświadomość... Bardzo dziękuję. Pozdrawiam niezmiennie :))
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Baza (faza;) skojarzeniowa ;))Dobrze byłoby jeszcze zobaczyć uśmiech HAYQ :))) Dziękuję ogromnie :)) Pozdrawiam gorąco :))
Sam jeden Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem kilka razy :) Za każdym razem moje interpretacje nieco się różniły, a chyba to znamionuje dobrą poezję? Dzięki za przypomnienie Stachury. Wciągam się :) Pozdrówka :) M.
miet dlugolecki Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Agato, tak to sobie wyobraziłem czy może wyśniłem; a póżniej dopiero wymysliłem, że niektóre marzenia nie są do spełnienia. A Steda czy Stachurę Eda spotkałem przypadkiem w Iławie, tuż po mojej wyprawie do Per Lachaise. Tamtejsza biblioteka jest pod wezwaniem Steda. Zapomniałem o nim na lat kilka, dziekuję za wspominki; odwiedzę go i poznam lepiej. Żałuje że go wtedy blizej nie poznałem. Czuję teraz, że chodzila za mna taka potrzeba ale nie wykumałem że chodzi o Steda. Na powroty nigdy nie za póżno. Pozdrowionas
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem kilka razy :) Za każdym razem moje interpretacje nieco się różniły, a chyba to znamionuje dobrą poezję? Dzięki za przypomnienie Stachury. Wciągam się :) Pozdrówka :) M. Nie wciągaj (zaciągaj) się za mocno ;)) Sam czyta mojego wiersza? A to dopiero niespodziewajek :)) Miło mi Cię gościć. Dziękuję , interpretacje Twoje też mile widziane. Pozdrówka x2 :))
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polecam "Zimę Leśnych Ludzi" (Siekierezadę) na dobry początek :)) Książka o niebo lepsza od filmu ; Wspominki to moja specjalność :)) Dziękuję za całość...
Marek Konarski Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie rozdziobią nas kruki Ni wrony, ani nic! Nie rozszarpią na sztuki Poezji wściekłe kły! Każdą "potworę" (manowce) można oswoić, udomowić, a wtedy nabiera cech wiernego, postrzelonego i "potwornie" sympatycznego kundla :)
Vica Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 zbłądziłam, a tu TAKIE manowce , aż żal wracać gratuluje, pozdrawaim vica
Agata_Lebek Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze powiedziane :))Z dusznego snu już miasto się wynurza, Słońce wschodzi gdzieś tam, Tramwaj na przystanku zakwitł jak róża; Uchodzą cienie do bram! Ciągną swoje wózki - dwukółki mleczarze; Nad dachami snują się sny podlotków pełne marzeń! A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy; Toczy, toczy się los! Dzięki serdeczne Marku, pozdrówka :))
Agata_Lebek Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie, pozdrawiam :))
Zjajami_Baba Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mi się podoba to twoje pisanie w całości:)
Agata_Lebek Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mi się podoba to twoje pisanie w całości:) Dziękuję, pozdrawiam :))
miet dlugolecki Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Nie mogę nie powrócić do Manowców po przepołowieniu Siekiery. Interpretacje czy analizy slowa pisanego są o tyle uboższe o ile nie znamy kolejek życia autora(ki). Przekopyrtnąłem się w swoich wrażeniach, odczuciach ale takie fikołki to codzienność czytelników którzy nigdy nie czytali Siekierozady czy nie wiedza co w łebku autorki zakluło się. A kluje się bez liku i w polskim słowniku manowce czy częstotkliwosci znajdą swoje miejsce dla poczesności. Z życzeniami wzrastania mowy polskiej, Siostrom Polkom i Braciom Polakom wdzięczny uczeń u Majstrów poprawnej Polszczyzny
Agata_Lebek Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mieczysławie ze Stachurą łączy mnie jakaś magiczna nitka, o tym napiszę Ci więcej w mailu (jak się tylko "odrobię") Tymczasem dziękuję bardzo serdecznie i podaję jeszcze dwie szelki do want ;)) www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=114560 www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=103125 Z pozdrowieniami A :))
miet dlugolecki Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Dziekuje za szelki, co prawda nie zwyczajny jestem bo na D. Pomorza "jedna reka dla statku, druga dla siebie" ale świat sie zmienia i nawet Józek Konrad zastanowił by sie i zmienił "zyjemy, jak snimy - samotni" na razem jasnego poranka zyczac bliznim, ide śnic
Rekomendowane odpowiedzi