miet dlugolecki Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dziękuję Agato, łatwiej mi będzie przyswoic i zapamietać
Agata_Lebek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z przyjemnością przepisałam z tomiku "Ostry Erotyk" Tuwima, który mam w tak zwanym pobliżu :)) W sieci znalazłam także ten wiersz, ale wszędzie był z błędami... Pozwoliłam sobie (po przemyśleniu) powiększyć też fragment wiersza J.Tuwima przy moim wierszu. Lubię do niego wracać, od wierszy dla dzieci takich jak "Kapuśniaczek" aż po słowo o wadze cięższej. To jest poezja ! Składałem ci wizyty, Okrutnie niezdobytej, Nerwowo, gorączkowo Bredziłem chorą mową, Wierszami Cię męczyłem, Łamałem każde słowo, Do krwi je w zębach gryzłem, Dawałem rozgryzione, Zgniecione, rozkrwawione, Przebite każdym zmysłem: "Patrz!" Julian Tuwim
miet dlugolecki Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Az dziwo bierze że "rymowce" ostały się patynie czasu, ale prawdziwa sztuka czasów się nie ima i nawet wieki przetrzyma Dziękuję za przetrzymanie w pobliżu i szczerosć w dzieleniu się
Agata_Lebek Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre nasze rozmowy i poezja Tuwima... Dziękuję serdecznie i pozdrawiam ciepło.
Rekomendowane odpowiedzi