Kala Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Już czas się przyznać.Ale...Może... jeszcze poczekamMoże... zima się skończyMoże... kwiaty rozleją się kolorami przed domemMoże... ktoś mi wytłumaczyAle...Już czas się przyznać.Bo... gdy słyszę tętend końskich kopyt, trzymam podkowę przy ustach, aby nikomu krzywda się nie działaBo... gdy deszcz pada opowiadam bajki i głaszczę spocone czołaBo... gdy hałas rozprasza, zamykam okna i uśmiecham się miękkoBo... gdy wędrowiec zapuka sprzątam jego wspomnieniaAle...Już czas się przyznać.Choć... lubię pleść warkocze i stroić się wstążkamiChoć... płaczę przed telewizorem z ułudy drwiąc po cichuChoć... śnią mi się rusałki i dobre wróżki w karocach z dyniChoć... pięknie patrzę przed siebie dumna z powierzchownościTo...Przyznać się muszę.Tylko... kto mnie wysłucha?
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Polecam dział "Proza".Pozdrawiam.
Tomek Piekarski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 słuchaj moim zdaniem nie musisz powtarzać słów w Twoim wierszu, typu "CHOĆ" , bo to troche psuje klimat i wiersz staje się monotonny. Tak więc... pozdrawiam
Adam Raj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 już czas się przyznaćjeszcze poczekamzima się skończykwiaty rozleją się kolorami przed domem ktoś wytłumaczygdy słyszę tętent kopyt trzymam podkowę przy ustach aby nikomu krzywda się nie działagdy deszcz opowiadam bajki i głaszczę spocone czołagdy hałas zamykam okna i uśmiecham się miękkogdy wędrowiec zapuka sprzątam jego wspomnienialubię pleść warkocze i stroić się wstążkamipłaczę przed telewizorem z ułudy drwiąc po cichu śnią mi się rusałki i dobre wróżki pięknie patrzę przed siebie dumna z powierzchownościprzyznać się muszę tylko kto mnie wysłuchaZe swojej strony proponowałbym taki kształt wiersza. Co Ty na to? Treść chyba ta sama.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Takim pisaniem zanudzisz nawet szufladę. Lepiej krócej i bez powtórzeń! Adam
kike Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pomysł niezły, ale trochę przesadziłaś z formą - podchodzi pod proze
Rekomendowane odpowiedzi