Pielgrzym Ostatni Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Niełatwo się przyznać do winy Czy raczej przełknąć porażkę Ale przecież dziecko Dziecko Musi mieć matkę Musi mieć ojca Przydałby się dziadek i babka I żeby w szkole nie było mu głupio Gdy zapytają co robią jego rodzice Więć może lepiej nic nie robić Bo można tak żyć Tylko trochę tolerancji I dobrej woli I codzienny teatrzyk przed maluchem Co potem będziemy się martwić jak zacznie rozumieć Że nie ma co płakać nad rozlanym życiem Będzie bolało tylko trochę
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Przeczytałem trzy części. Myślę że niepotrzebnie rozdzielone, bo gdydby je uładzić (chociażby przez wydłużenie wersów, albo zrezygnowanie z paru słów i zwrotów) to wcale nie byłby za długi. Treściowo aż kłuje podanie wszystkiego na tacy i to w sposób mimo wszystko "gazetowy" i sloganowy, bez jakiejkolwiek próby wgryzienia się w temat. A warto. Jeśli autor ma jakieś "doświadczenie" w tym temacie (czynne lub bierne) to warto. Pozdrawiam.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dzięki za czytanie. Podaję osobno dla chwili przerwy między każdą stacją... A sposób podania gazetowy i na tacy - porównaj z treścią :) pozdrawiam
johanna Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 oj gorzkie slowa Twoje,poniekad wszyscy jestesmy aktorami na najwiekszej scenie zycia Tylko czy za te role dostaniemy Oscara czy Zlota Maline ? Duzo zwatpien zasiales,,,,,, pozdrawiam Johanna.
Ela_Ale Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Tutaj już na pewno za dużo słów. Gdyby tak przejrzeć raz jeszcze i "przeczesać" ten wiersz? Poza tym, czego nie lubię - moralizujesz. Pozdrawiam. E.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Alicja; chodziło mi w tym tryptyku o inny trochę odbiór, ale nie wyszło do końca. Może przez to, że Kiepskich już nie pokazują w TV/ Pozdrawiam serdecznie
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Ela, tak jak w części drugiej - można tu inaczej wszystko zapisać. Chodziło mi o styl adekwatny do peela. Czuję, że nie wyszło... A nie moralizuję, bynajmniej!!! wręcz przeciwnie - pełna akceptacja sytuacji? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi