Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wspominam Rewal i morze wzburzone, stada mew gromadą zerwane, skrzydłami muskały jej wlosy, palcami śpiesznie spinane.   Fale zbierały piachu drobiny, do stóp jej czule się kładąc, uśmiech zdobił buzie dziewczyny, z oczu promieniała radość.   Pragnąłem, chciwie wpatrzony, na jej droczenie z falami, by zanurzony w morzu wzburzonym, do stóp jej sie wtulic ustami.   Zauroczony tym spotkaniem, nie raz wracałem na tę plażę, by potem, tęsknie niespełniony, witać ją... w morzu sennych marzeń,
    • @Leszczym                                                Według                                    najnowszych sondaży:   - Prawo i Sprawiedliwość - 25,7%, - Koalicja Obywatelska - 24,8%, - Konfederacja - 18,3%, - Konfederacja Korony Polskiej - 7,6%, - Lewica - 4,3%, - Polska Razem - 2,7%                  i frekwencja wyborcza: 86% i tak oto będzie:    - Prezydent Trzeciej Rzeczpospolitej Polskiej: Karol Nawrocki,   - Premier Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej: Robert Bąkiewicz,   - Minister Koordynator Służb Specjalnych: Łukasz Jasiński   i proste i logiczne i jasne?   Łukasz Jasiński 
    • Byłaś blisko  A teraz jesteś daleko    Ale dobre chwile  Zostają na zawsze    Głęboko w sercu    Bo pierwszy pocałunek  I pierwszy dotyk    Tak łatwo jest zapamiętać    Nawet gdy cały świat  Próbuje zapomnieć 
    • @MIROSŁAW C.   A według mnie: tak zwana Ukraina nie istnieje, tylko: Chazaria, a dowód? Herb - Tamga jest herbem Chazarii, natomiast: Rusi - Święty Michał Archanioł, poza tym: według niedawnych badań naukowców na podstawie hologramów genetycznych - Polską już od czasów starożytnych rządzili Słowianie - Sarmaci, Lechici i Piastowie, natomiast: Prusami, Rusią i Czechami - Wikingowie.   Łukasz Jasiński 
    • @Annna2A ja, jako uczennica LO śpiewałam go na wszelkich uroczystościach szkolnych. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...