Dorota_Jabłońska Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dla mnie tytuł i ostatnia strofa. Pozdrawiam :)
Czarna Wstążeczka Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 no tak tak, tytuł właśnie. i oczywiście reszta też świetna, ale tytuł - wręcz doskonały. pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tą butelką to prawie tak jak u Jacka Londona ;)) a drink drank drunk to pomysł w dechę !:D No kurcze, podoba mi się :))) Tom razom się nie zawiodłam. Dobre :) Pozdr.
Magda_Tara Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 podoba się (jak Casablanca), ale już Ci mówiłam, zdaje się. kłęby dymu w spelunie twoich wierszy - to pierwsze, co rzuca się w oczy, drugie to faceci - goniący za mirażami, a potem kobiety - między zużytymi serwetkami. idiotyczne to moje gadanie wierszem, jakbym prozą nie umiała. (....a potem kobiety, jak zużyte serwetki...o! proza!)
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całe szczęście :) --- dla mnie na pewno;) Wylizane - jak najbardziej. Wyświechtane - niekoniecznie. Ale co kto lubi :) Również pozdrawiam i nie spamuję więcej. P.
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za litery DUŻE i za małe również:) ale przede wszystkim za czytanie r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ja nie żartuję i znam historię "pijany gostek" to ja i dzwoniłem do swojej dziewczyny, działo się z 10 lat wstecz a ty kompletnie nie czujesz tego wiersza, więc wybacz, ale nie masz widocznie pojęcia co może się dziać (złego i mętnego) w głowie faceta nie musisz mi się tłumaczyć stawiając krechę na tym wierszu zwykły, pospolity, najbielszy to akurat są dla mnie komplementy - do takiej poezji zmierzam i jestem chyba na dobrej drodze dziękuję za czytanie i komentarz r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. było tego trochę, więc naloty trwały dość długo;) dzięki za podobanie i się relaksowanie przy czytaniu mimo szczebiotu:)) r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie będę się rozwodził na komentarzem Oxyvi, odebrała wiersz po swojemu ma do tego prawo, a że odebrała go źle to całkiem inna bajka będę się upierał, bo wg. mnie butelka ma duszę, tuż po otwarciu, w trakcie i wraz z ostatnią kroplą , później jak od każdego ucieka. dziękuję za dobre słowo i bronienie komentarzem wiersza a przede wszystkim za czytanie, bo od niego wszystko się zaczyna pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeden z moich bogów niejaki Hemingway wypalił sobie w twarz, drugi Kosiński nie strzelił, ale z workiem na głowie przysnął na dłużej w wannie, więc coś jest na rzeczy cholera, M. nie chciałem nic robić, spisałem tylko słowa ;) czyli takie rzeczy się zdarzają, uff, nie jestem sam Pacino nie miał wpływu, ale można się odnieść do "zapachu";) dziękuję raz jeszcze r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tytuł to tylko tytuł czyli nie cała para wygwizdana bywa dzięki za czytanie r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu ostatnia, tam pierwsza, czyli napisałem niezły wiersz, tylko nie dla wszystkich;)) człowiek czasem sam siebie musi docenić;)) dziękuję za czytanie i komentarz
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja wezmę resztę i sobie pójdę;) dziękuję za dobre słowo pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z Londonem było mi nie po drodze o, ktoś zauważył drink drank drunk:))) cieszy, że się podoba:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za porównanie do Casablanki i za czytanie r
Yo Veeka Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Tytuł faktycznie wstrząsa i zatrzymuje. Super "drink drank drunk" zestawione z wyciem syren - mnie też poderwało. Co do zakończenia - posiadać "kształt duszę i głębię" to już bardzo dużo, zatem to ta butelka ma pełnię i doskonałość, której brak ludziom. Nie składa mi się to z tym "nawet" w ostatnim wersie. Ale wiersz ma ciekawy klimat - i taki męski zapach przesycony bimbrem :)
Anna_Para Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Podoba mi się nie tylko tytuł, Rafale. Gadanie do butelki znam skądinąd;) Zupełnie serio: w przedostatniej strofie niepotrzebne jest "tak". Poza tym - dobry tekst. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Baba_Izba Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Pierwsze, co mi głośno zagrało w wierszu, to właśnie to: "drink drank drunk"!!Świetne! Puenta mocna :"patrzę na butelkę jest taka doskonała ma kształt duszę i głębię tak wielu ludzi nie ma nawet tyle"! Co jak co, ale dla mnie wszystko co umiłowaliśmy, mimo, że nie zawsze mądrze lokujemy uczucia, ale właśnie butelka, instrument muzyczny, natura, włóczęga, samochód itp. - ma swoją duszę! czasem dla nich, sprzedajemy swoją (to nadal maetafora). Następny wiersz, który budzi emocje, podoba mi się. Serdeczności - baba
Don_Kebabbo Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 właśnie tego potrzebowałem kilku dobrych słów Nic dodać, nic ująć. Zdrowie.
Biała Lokomotywa Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mam wrażenie, że peel pod wpływem słów piosenki (też) że nie dzwonisz po nocach, Kochanie tak to ja.... zadzwonił, ale ona albo nie znała tej piosenki, albo jest w niepierwszej fazie miłości. Im więcej razy go czytam, tym bardziej mi się podoba - i telefon, który szuka drugiej strony i wódka, która dziś nic nie rozumie. I tyle - pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi