teresa943 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 gwiazdka po obu stronach kruszy wieloletnie zmarzliny pod drzewkiem cudu zwietrzała pamięć ma smak zapomnianej kolędy dzisiaj wieczorem opłatkiem odśwież liryczną melodię
zdrojek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ukazanie czasu świąt jako czasu na refleksję nad przeszłością, nad ludźmi, których z jakiś różnych powodów przestaliśmy tolerować. Dobrze, że w pamięci mamy te zapomniane kolędy, jakąś nić porozumienia, wspomnienia dawnych czasów, gdy nic nie było tak trudne jak teraz. Pozdrawiam.
Zjajami_Baba Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 o jak ładnie ja z każdymi śiwątami marzę, że tak będzie a kończy się na odglądaniu telewizji:(
krzysztof marek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 witaj Krysiu. klimat i owszem ale ja sobie czytam tak (z góry przepraszam): "przełam się wzruszeniem gwiazdka po obu stronach kruszy zmarzliny zwietrzała pamięć ma smak zapomnianej kolędy dzisiaj wieczorem odśwież liryczną melodię" po prostu troszkę kłóci mi się troszkę "opłatek" z "liryczną nutą" dla dwojga. pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klimat serdeczny ciepły i wiersz na czasie. Tym przesłaniem się łamiemy tym opłatkiem naszych myśli, ciepło słów przekazujemy nimi się podzieliliśmy Pozdrawiam Krysiu:)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Treść wiersza bardzo ładnie współgra z trafnym tytułem. Czuć w Twoim pokoiku powiew świąt.... zatem spokojnych i radosnych..! Pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wszystkim dziękuję za czytanie i komentarze, jednocześnie przepraszam za milczenie. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi