Baba_Izba Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 nieoswojone kłębią się lęki niczym zmierzwione jesienią trawy śródleśnych polan wilgotnych mgłami nadziei zwiewnych jak sny nad ranem żarliwość głosu i każde słowo wpisane w ciszę zamkniętą w granit uparcie niosę wyryte w myślach tęsknotą dłuta do ręki mistrza ciemność niemocą objęła zmysły czas w mroku palić lampkę oliwną odnaleźć spokój zapomnieć może gdy złudy wrócą bujaj mnie proszę dobry sen przyjdzie zostawi pamięć ukołysania w czułości ramion
Anna_Para Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Piękny wiersz. Rymy odległe, rytm - regularny bezbłędnie. Tak mnie bujaj, Babo Izbo. Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Tęsknota za kojącym dotykiem bliskej osoby. Delikatny i ciepły wiersz, właśnie taki do wyciszania się przed snem. Pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wychwyciłaś to bujanie w wierszu! Ciebie to ukołyszę, w hamaku w ogrodzie! Dziękuję za tak miłe słowa o! Ściskanki - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i miłą mi opinię o wierszu! Serdeczności - baba
Magda_Tara Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Babo, jak pięknie. czy ja to mogę znać? z dawna śpiewałaś mi to we śnie? to ja pójdę Ci się przyśnić :*
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyśnij mi się przyśnij, Śpiąca Królewno! Znasz, znasz - pamiętasz! W ramionach przyjemnie, nawet jak się śpi, albo śni! Dziękuję, Miła Em!
Wilcza Jagoda Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Izuniu, dawno cię nie było, wróciłaś z piękną liryką, bardzo na czasie, buziaczki pa
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 liryka piękna ale warsztat się nisko kłania np lęki i trawy rym nieskończenie daleki lepiej z nich zrezygnować pozdrawiam Jacek ps czytałem Twoje dużo lepsze
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ładna poezja i taka liryczna ta twoja kołysanka. Ukołysany gamą słów taką liryczną, kolorową, umysłem łowię barwę snów z wtuloną do poduszki głową. Pozdrawiam, dobrej nocy:)))
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, dość dawno! Miło mi, że przeczytałaś i uznajesz za dobrą lirykę wiersz. Ściskam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Jacku, że przeczytałeś, choć nie przeczytałeś zbyt uważnie. W żadnej strofie nie rymują się wersy pierwszy i drugi, tylko trzeci z czwartym, co nie znaczy, że to coś zmienia w Twojej opinii. Doceniam szczerość i cieszę się, że inne uznałeś za lepsze, zapraszam w przyszłości do czytania i wyrażania zdania na ich temat. Dziękuję, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Bolku za obecność i piękny wiersz, pewnie to moje wierszowanie jak każdemu; raz wychodzi lepiej, raz gorzej, ale odczuwamy piękno natury - bardzo podobnie! Dobrych, kolorowych snów! Serdeczności - baba
Janusz_Ork Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Babo, wspaniała rytmika. Chciałbym się tak kołysać Twoim wierszem, aby mi przywołał sen spokojny, o jaki ostatnio trudno. Będę jeszcze czytał, czytał, czytał. Pozdrawiam. J.
Sztacheta Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dlaczego ten wiersz się już kończy? Dlaczego jest tak krótki? Tak nie można! Ja chcę jeszcze! Sztacheta
Baba_Izba Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam, że i o mnie też sen ostatnio zapomina. Przeważnie są jakieś powody i wtedy by się przydało ukołysanie. Jest mi bardzo miło, po przeczytaniu Twojego komentarza: nawet nie chodzi tyle o ocenę wiersza, chociaż to dla mnie ważne, ale utworzyła się taka fajna aura. Kołysze mnie. Dziękuję, dziękuję, dziękuję, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi przyjemnie to słyszeć (czytać!), czuję się pogłaskana, ukołysana. Jest mi to szczególnie miłe, ponieważ jest jakby moda na wiersze bez rymów. Ja sama próbuję też takie pisać, dobrze sprawdzić się w różnych formach, ale przykro mi czasem, że w wierszach odchodzi się od rymów. Dziękuję za czytanie i tak sympatyczny odbiór wiersza, serdeczności - baba
Sztacheta Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi przyjemnie to słyszeć (czytać!), czuję się pogłaskana, ukołysana. Jest mi to szczególnie miłe, ponieważ jest jakby moda na wiersze bez rymów. Ja sama próbuję też takie pisać, dobrze sprawdzić się w różnych formach, ale przykro mi czasem, że w wierszach odchodzi się od rymów. Dziękuję za czytanie i tak sympatyczny odbiór wiersza, serdeczności - baba Bardzo lubię rymowane wiersze, ale je trzeba umieć pisać, ja nie umiem, może dlatego chętnie je czytam. A przy "Kołysance" poczułam się znów jak małe dziecko. Sztacheta
Pan_Biały Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze że jesteś ze swoim zmysłem poetyki ja tak nie umiem i chyba się nie nauczę bardzo kobiece spojrzenie na delikatność związku z facetem pozdrawiam r
Baba_Izba Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi przyjemnie to słyszeć (czytać!), - baba Bardzo lubię rymowane wiersze, ale je trzeba umieć pisać, ja nie umiem, może dlatego chętnie je czytam. A przy "Kołysance" poczułam się znów jak małe dziecko. Sztacheta Umiesz, umiesz! Jak dużo czytasz, to na pewno potrafisz! Spróbuj! Ważne, żeby się lubiło to, co się robi. Cmoki jak smoki! - baba - hej!
Rekomendowane odpowiedzi