złamane skrzydło Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 każdego grudnia punktualnie zielenieją spojrzenia przechodniów wieszają się na świerkach w miejscu gdzie wrony nie mogą na lata ubiegłe coraz mniej miejsca tyle minęło tradycji cała prawda mieszka ulicę dalej oswajam czasem przykładam ucho do barszczu
Magda_Tara Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Skrzydle????? jak Ty pięknie piszeeeesz... :)))))))))) ale wiesz co, Skrzydle? ja bym te przecinki chiba usunęła, albo konsekwentnie powstawiała brakujące buziak! ale podoba się okropnie. nie umiem o zjawiskach, tylko i niereformowalnie - o relacjach. a tak bym chciała. :*
złamane skrzydło Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , oj ty ... a przecinki, racja, jestem baaardzo niekonsekwentna;)) buzka
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 dałabym sobie głowę urwać, że kiedyś czytałam, szczególnie to mi utkwiło: "wieszają się na świerkach w miejscu gdzie wrony wyżej usiąść nie mogą" musiało mi się spodobać, jeśli zapamiętałam i nadal podoba; pozdrawiam :)
dawniejbezet Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle zostaje, a i tu nie do końca wszystko gotowe. Pierwsze zdanie, które w zamyśle autora/ki ma prawdopodobnie zbudować "niesamowity nastrój poezji" - przez swą barokowość dookreśleń i niestety inwersję, zmusza czytelnika do "główkowania" (czyli - nastrój likwiduje, bo śledzenie logiki tej składni nie jest łatwe). Pozdrawiam PS. to, co było w środku, jest nieczyste, nieświeże; składa się ze zużytych skojarzeń (pod powiekami - wiadomo wspomnienia i marzenia) i potocznej frazeologii stosowanej bezrefleksyjnie (symbole szczęścia, istnienie sensu); całości dopełnia rozbudowana metafora, która chce być alegorią czy nawet symbolem, a jest tylko dopełniaczową zbitką (krawężniki tradycji - chodniki współczesności?, trotuary przyszłości?...).
złamane skrzydło Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyle zostaje, a i tu nie do końca wszystko gotowe. Pierwsze zdanie, które w zamyśle autora/ki ma prawdopodobnie zbudować "niesamowity nastrój poezji" - przez swą barokowość dookreśleń i niestety inwersję, zmusza czytelnika do "główkowania" (czyli - nastrój likwiduje, bo śledzenie logiki tej składni nie jest łatwe). Pozdrawiam PS. to, co było w środku, jest nieczyste, nieświeże; składa się ze zużytych skojarzeń (pod powiekami - wiadomo wspomnienia i marzenia) i potocznej frazeologii stosowanej bezrefleksyjnie (symbole szczęścia, istnienie sensu); całości dopełnia rozbudowana metafora, która chce być alegorią czy nawet symbolem, a jest tylko dopełniaczową zbitką (krawężniki tradycji - chodniki współczesności?, trotuary przyszłości?...). słusznie, dzisiaj to dostrzegłam, biegłam poprawić, dzięki Bog!!!!!danie!!!! wiersz do przemyślunku do poprawy!!! ściskam
złamane skrzydło Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
złamane skrzydło Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))) TEEEENKS:)))
Wilcza Jagoda Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bylo, było
Rekomendowane odpowiedzi