teresa943 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 parzysz melancholię godzinom niepewności w wyszczerbionym kubku rozpierzchłe myśli złudzeniem rozgrzebujesz popielnik szukając złota od środka bez żaru drwi kominek w tobie na nowo rozjarzę ale …
Anna_Para Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Krysiu: Uciekła kropeczka znad "żaru". Jest w Twoim stylu. Coś do kogoś...Obietnica w trybie warunkowym? Zainteresowałaś mnie. Aż się chce zapytać: Ale... jak to zrobić? Cieplutko, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 ale...co dalej :)) smutno, melancholijnie, niemal zimowo tak jakoś po mojemu (obecnie bez słońca) podoba się, jak zawsze u Ciebie, Kryś :))
Biała Lokomotywa Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 bez żaru drwi kominek - fajowe:) Myślę, że peel wygrzebie się - niech przeczyta sobie wiersz:) Pozdrawiam:)
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 rozgrzebujesz popielnik szukając złota od środka bez żaru drwi kominek w tobie to sobie kradnę / całość nie do końca dla mnie ale fragment jakże / t
Janusz_Ork Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Krysiu, zgrabnie ukryta myśl, ale tytuł zbyt znaczący. I czasem trudno wyjść z mroku osoby, która oślepia blaskiem i wszystko i wszystkich zostawia w cieniu. Wiersz zatrzymał na kilka czytań. Pozdrawiam. J.
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Podoba się - ładne metafory, jasne przesłanie. Można go czytać dosłownie na okrągło i chyba taki był plan, a skoro tak, to tytuł nie może być inny. Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już kropeczka schwytana, dziękuję :) "Coś do kogoś..." pod warunkiem. No cóż? Czasem tak trzeba. Jak to zrobić? Jak się bardzo chce, to i sposob się znajdzie... Aniu, "kocham" Twoje zainteresowanie. :-) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co dalej? Hmm, o tym... po spełnieniu warunku. Być może zaświeci słońce? Przecież zimy także bywają słoneczne, prawda? Dzięki Madziuś. :-)) Serdeczne cmok! *D
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że tu zajrzy i... odbije się od dna Dziękuję BL. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 I znów dobry kolejny wiersz z tą liryczna melancholią. Przez wir życia ciągle gnamy przez równinę i wyboje w melancholię popadamy miewamy różne nastroje. Taka apatia jesiennie nie jednego z nas dopada lecz na szczęście nie codziennie, czasem zajrzy do sąsiada. Pozdrawiam Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Tomku! Miło Cię gościć! Cieszę się, że coś dla siebie "uszczknąłeś". Dziękuję. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janusz, miło, że zatrzymujesz się na dłużej i czytasz z uwagą. Wiesz, z "mroku innej osoby" niełatwo wyjść, ale nieraz jeszcze trudniej wyjść "z mroku" samego siebie. Trzeba najpierw uporać się samemu ze sobą, by móc otworzyć się na ...czyjąś życzliwość (może miłość?). Dziękuję. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, Twoje słowa jak balsam na "ego" autorki :) Czyż może być coś bardziej budującego niż świadomość, że Czytelnik powraca do wiersza? Serdecznie dziękuję. :)) Buziak! Krysia
teresa943 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oto moje skromne dzięki za Twoje wierne czytanie i słów pięknych komenty rymowanki wierszowane Serdecznie pozdrawiam, Bolku :))) Krysia
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 znowu rozjarzysz aby zajarzył że kiedy parzył piwa naważył pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli zajarzy że piwo zważył wtedy rozjarzę by znowu parzył Jacku, dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 to " ale " jakoś mnie drażni . Myślę , że nie czyni niedopowiedzenia jeśli o to chodziło ... Poza tym po Twojemu , dobrze :)
teresa943 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. drażni? sorry, nie chciałam Cię drażnić Cezar ;), ale... choć "ale" nie czyni niedopowiedzenia, jest zamierzone; cóż? hehe...ja tak mam, że "po swojemu" czuję ;) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi