Wilcza Jagoda Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 wije gniazdo pod powiekami rozkłada jesienne czajniki od których wszystko się zaczęło białe noce i najeżona poduszka niedokończony sen głodomora przez szyby dotyka ją noc owinięta szorstkim samodziałem prowadzi zielone jabłka w odmęty płynnej czekolady w gumowym ubranku nasycą głód halloweenowych czarownic w Ogniu na plaży Morza Północnego wciąż jest nienażarta
Zjajami_Baba Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 dla mnie to ostry seks:D fajne te czajniki jesienne...
Oxyvia Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Jagódko, nic nie kapuję. :-((( A wicie gniazd pod powiekami kojarzy mi się niestety medycznie i pasożytniczo jakoś. Brrr!...
Wilcza Jagoda Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 kochane babki, każdy ma co chce, widzi , co mu wyobraznia podsuwa, ściskm obie dobrego jutra :)))))
Wilcza Jagoda Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sen, Januś, sen wije gniazdo:)))) cmook
Agata_Lebek Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Jakoś bardziej tak bym to widziała: wije gniazdo pod powiekami rozkłada ciepłe czajniki od których wszystko się zaczęło a noce białe i najeżona poduszka niedokończony sen głodomora przez szyby dotyka ją chłodem prowadzi zielone jabłka w odmęty gorącej czekolady w gumowym ubranku nasyci głód hallowynowych czarownic w Ogniu na plaży Morza Północnego wciąż jest nienażarta ???
Magda_Tara Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 jabłuszka takie som! od paradiso! mniaaaam! aż sok skapuje! :P podobasie!
Waldemar Talar Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jagódko - podoba się to jabłuszko głodne miłości - czytam i wydaje mi się że jestem w krainie bajki która w którymś momencie - musi się skończyć - a szkoda . Tak że reasumując wiersz na tak . pozd. Cieplutko
Ewa_Kos Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Oj Jagódko, te jabłuszka na dobre utknęły gdzieś tam w Tobie i chyba słusznie.Takie słodycze "konserwują " pamięć:)) Pozdrawiam cieplutko i "aby do maja" :) E.k.
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agatko, dzięki z wersje, podobasie, może coś uszczykne z obu... dzięki i słoneczka!!! wiele
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, tak, skapuje :P dzięki Magduś!
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 och, Waldi, dokładnie tak, jak odczytałeś, dzięki miłego jutra!
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety, zostaną na zawsze we mnie i ze mną :)powrócę tak... wspomnieniami, a może... kto to wie cmookam kosy w nosy:)))
Pan_Biały Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "głodomora-głód" i "noce-noc-Północne" - poszukałbym innych słów nie przekonuje mnie zawarta w wierszu prognoza pogody (patrz bold plus Ogień i Morze Północne)niedokończony sen głodomora - o tym jest ten wiersz i niczym innym mnie się nie bardzo r
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "głodomora-głód" i "noce-noc-Północne" - poszukałbym innych słów nie przekonuje mnie zawarta w wierszu prognoza pogody (patrz bold plus Ogień i Morze Północne)niedokończony sen głodomora - o tym jest ten wiersz i niczym innym mnie się nie bardzo r oj, kochany Panie Biały, to TRZEBA PRZEŻYĆ :))) trudno, nikogo nie musze przekonywać, ale dzięki za czytanie i ukazanie bledów prognozowych:P pozdrawiam ciepło
Wilcza Jagoda Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz w hołdzie ciężkiej i niebezpiecznej pracy robotników na platformach wydobywczych i w ogóle przemysłu petrochemicznego i gazowego w kontekście roszczeniowego i konsumpcyjnego podejścia do życia społeczeństw XXI wieku. bardzo dojrzały tekst. wzbudza refleksję i zadumę. brawo!! Stanisławie, ciekawa interpretacja, jedno jest pewne, jest to hołd dla ciezkiej pracy ... pozdrawiam ciepło
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Trafia do mnie ze swoim senno-bajkowym klimatem - jest w peelce tęsknota, niedosyt i sporo smutku. W sam raz na jesień. Pozdrawiam Autorkę :) PS A nie "halloweenowych"?
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na pewno masz rację we wwszystkim Anno!!! ukony :))
Janusz_Ork Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Jagodo, powiało mi pierwotnością uczuć, intensywnością i wiecznym, tytułowym głodem. Dobre. Pozdrawiam. J.
Rekomendowane odpowiedzi