Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wyzwanie Jacka Sojana

Cecherz

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z okazji obecności na forum, chciałbym się z Panem, Panie Sojan zmierzyć - tak wyzywam Pana na literacki pojedynek. Jest Pan człowiekiem elekwentnym o jak mi wiadomo niezwykłym poczuciu humoru, więc propozycja ta nie powinna Pana zadzwić. Niech mnie Pan przekona, do swojej poezji. Pragnę się czegoś nowego nauczyć, co taki gimnazjalista jak ja może wiedzieć. No ale Dawid pokonał Goliata, więc wszystko możliwe. To jak podda się Pan jawniej prowakacji z mojej strony i podejmie rękawice. Problem będzie tylko z niezawisłymi sędziami, no ale nie to się liczy.

Pozdrawiam Kamil
(student a ale jednak gimnazjalista, samouk)

do zaproponowania mam jedynie swoje wiersze zamieszczone na orgu, obok Twoich;
to jedyny logiczny "pojedynek" - każdy może przeczytać i każdy może wskazać swojego zwycięzcę, dokonać wyboru pomiędzy poezją Sojana i Cecherza -
ten "pojedynek" literacki toczy się bezustannie, więc ogłaszanie tego na forum w osobnym wątku wydaje mi się zbyteczne -
chyba że chce się przy okazji lansować własną osobę...

pozdrawiam
J.S

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, o to mi chodzi. Nie odpisywałem, bo mój Internet stracił sprawność, parę rzeczy jednak przemyślałem i zgadzam się. Właściwie to chyba nie oczekiwałem pochlebstw dotyczących moich tekstów, oczywiście źle poczułem się będąc nazywanym gimnazjalistą. Gdybym jednak nie został tak nazwany mógłbym poczuć się starym grzybem, albo co gorsza popaść w samozachwyt. Straciłbym moce twórcze, a ostanio mi ich brakuje - nie pisałem nic długo. Cóż ja bym zrobił bez Pana, nie byłoby z kim polemizować. To, że doznałem objawienia Sojana wroga popchnęło mnie dalej (a moim celem stało się zniszczenie tego wizerunku, może autorytetu.) Lubię być na swój sposób awangardowy - być może w głębi duszy jestem "gimnazjalistą". Niech pojedynek więc trwa, będę śledził pańską twórczość...

pozdr :)