Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sobotnim jesiennym popołudniem
ziemia kaszle niezdrowym oddechem
spacer pod lasem rozszemrany
potokami przegniłych w błocie liści

woda z nieba wciska się podstępem
nawałą kropli deszczu
nie ma już miejsca pod wzniesioną stopą

las wymiotuje na kalosze przesytem

Opublikowano

Lasy spełniają rolę gąbki dla nadmiaru wody i zapobiegają powodziom. Po prywatyzacji mogą zniknąć. Jestem zatroskany, Elu, o Twoją ścieżkę zdrowia. Pozdrawiam. Eugi.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wysłuchałam z pochyloną głową, pełna szacunku pouczenia P. Profesora o roli lasów w przyrodzie, tudzież Fachowca od prywatyzacji użytków zielonych z szacunkiem niemniejszym. Na dodatek ktoś myśli o ścieżkach zdrowia dla mnie! Martwić się, czy cieszyć? Uniżenie kłaniam. E.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta Do piękna - trzeba pięknie. Ładny wierszyk :-)
    • @beta_b Dziękuję :-) Moim "młodym" też się podoba.
    • @Alicja_Wysocka   zatrzymać czas - pewno, że nikt.   ale jest taka instalacja co może go przyhamować.   a imię jej - miłość!   a ludzie boją się miłości jak diabeł święconej wody.   to czas robi się niemiły i przyspiesza.   bo niby na co chciałby się zatrzymać i popatrzeć ciekawie?   z zazdrością?   przez dziurkę od klucza?   na tchórzliwych malkontentów?     już Salvadore Dali próbował upłynnić mu wskazówki.......ale to inna bajka.   dziękuję Alu:)      
    • @Berenika97 Dziękuję za przepiękny, rymowany komentarz i przepraszam, że odpisuję z opóźnieniem, ale byłem chory - co też opisałem po krótce w wierszu (zgodnie z zaleceniami osobistego "lekarza"). Naprawdę byłem chory. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński   @viola arvensis Wiolu, dostać tak przepiękny komentarz od Poetki, która wydała już dwa tomiki przepięknych wierszy to podwójny komplement. Jest mi tak miło, że aż nie wiem co napisać. Przede wszystkim uważam, że ja to jestem taki malutki poeta (jeśli w ogóle), ale jest mi bardzo miło, że tak piszesz. :) Z mojego punktu widzenia to raczej Twoje wiersze powinny znaleźć się na uczelniach jako pierwsze, bo uczą mądrości, a moje to takie bardziej reporterskie, czasem z jakimś tam morałem. Tymi to oto słowami życzę Ci Wiolu, aby Twoja praca poetycka została doceniona na uczelniach, w Polsce (i na Świecie), a także żebyś może kiedyś dostała medal Gloria Victis dla zasłużonych kultury polskiej. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński P.S. Przepraszam, że odpisuję z opóźnieniem, ale byłem chory.
    • @andrew dziękuję gorąco:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...