Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 dziś padasz na zimno rozerwany papier pakowy wysypuje niezadowolenia w deszczowym komunikacie gradową chmurę rozbrajam udaję zakłócenia na łączach a ty wsuwasz sapera do rękawiczki wypełnionej uśmiechem psikusów gdy będziesz białością narysuję ósemkę wystarczy że położysz głowę
Bronisław Jaśmin Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Czytałem prawie jednym haustem. Twój wiersz Lokomotywo jest na tyle dobry i inspirujący, że mam taką prośbę, żebyś uchyliła jakiś kąt przesłania wiersza.Bo w głowie jak na razie rysuje mi się prawda, że emocje zostają dłużej niż słowa, które były w nich jak gdyby wyrzucone; są utrwalane i tym samym słowa, które ludzkość przed zaraniem dziejów skojarzyła z emocjami. Pozdrawiam ósemkowo! :)
Ela_Ale Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Sugestywny taki ktoś musi być. A tu - niby nie chcę, ale trochę chcę i pogram z nim. Nie za długo, bo zbieleje i wreszcie zniknie. Tak sobie przeczytałam Twój uroczy wierszyk. Takie lubię i z sympatią pozostaję. E.
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bronisławie, tak naprawdę wiersz często może mieć kilka znaczeń. Interpretacja Eli, o kimś kto jest sugestywny, jest sednem wiersza. Często rekwizyty mają kilka znaczeń i odbiorca sam dobiera, który mu pasuje i tak naprawdę nie istotne jest, co autor miał na myśli. Np. słowo "biel" ma kilka znaczeń - zima, śnieg, pościel, białe włosy i może jeszcze kilka innych, który wybrałam nie ma znaczenia, przekrzywiona ósemka jest jednoznaczna, ale jej rolę też trzeba sobie "dośpiewać". Nie wiem czy Ci pomogłam:) Dziękuję i też pozdrawiam:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sugestywny - to bardzo dobre określenie na linię wiersza:) Resztę i tak wyczytałaś, też z sympatią pozdrawiam:)
krzysztof marek Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta ósemka mnie intryguje, dwa kółka styczne, takie aureolki może ;) tu jest taki pozytyw pokazany, że i narratorka o on coś robią żeby przeciwdziałać. fajnie że nie ma muru :) pozdrawiam Lokomotywo :)
Gryf Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Tajemniczo, lecz ciekawie. Skłaniająco do refleksji, muszę jeszcze raz wpaść. Tymczasem pozdrawiam.
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta ósemka mnie intryguje, dwa kółka styczne, takie aureolki może ;) tu jest taki pozytyw pokazany, że i narratorka o on coś robią żeby przeciwdziałać. fajnie że nie ma muru :) pozdrawiam Lokomotywo :) Nie ma muru, a do ósemki trzeba bardziej przekrzywić głowę:) Też pozdrawiam miło:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gryfie, wpadaj tutaj jak najczęściej:) też pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Leżąca na boczkach ósemka, to happy end po sprzeczce. Saper w porę rozbroił niebezpieczną minę, czeka na przeprosiny. Oj, warto, bo są oczekiwane! Ładnie zaszyfrowałaś Loki... Pozdrawiam. Eugi.
Biała Lokomotywa Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i w arabeski magiczne nam ciała pozaplatały... na ósemkę:) Nie ma to jak dobry szyfr, pomaga gdy czegoś się nie chce powiedzieć wprost. Dzięki Eugi za odwiedziny i też pozdrawiam:)
Bronisław Jaśmin Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bronisławie, tak naprawdę wiersz często może mieć kilka znaczeń. Interpretacja Eli, o kimś kto jest sugestywny, jest sednem wiersza. Często rekwizyty mają kilka znaczeń i odbiorca sam dobiera, który mu pasuje i tak naprawdę nie istotne jest, co autor miał na myśli. Np. słowo "biel" ma kilka znaczeń - zima, śnieg, pościel, białe włosy i może jeszcze kilka innych, który wybrałam nie ma znaczenia, przekrzywiona ósemka jest jednoznaczna, ale jej rolę też trzeba sobie "dośpiewać". Nie wiem czy Ci pomogłam:) Dziękuję i też pozdrawiam:) Aaaaaaa... to ja teraz wiem dlaczego nie potrafiłem dobrze ugryźć przekazu wiersza. Nie wiedziałem czym jest papier pakowy. :)
Ran_Gis Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Biała Lokomotywo odpowiesz za skręt kiszek w głowie.... pozdrawiam z uśmiechem Ran
Biała Lokomotywa Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorę wszystko na klatę:) Ponoć dobrze jak tam jest bardzo poskręcane, też pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi