Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 zmory odłóżmy dzieciom pomóżmy by spały słodko jak cukiereczki i żeby śniły im się chmureczki z nich aniołowie do szyb pukają i pod pierzynki tam zaglądają sprawdzają czule czy nóżki ciepłe żeby rodzice czuli- bezpieczne bo oni ciągle tak zabiegani kochają was niezmordowani i myślą cichą tu dobro w sen-zagościło w krainę marzeń by się spełniło bez czartów zjaw i amen było melodię noc też już nuciła poduszkę malcom ułożyła zasłonką oczka przysłoniła (...)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....dkładam swoje " tak " na Takie życzenia :))))pozdro Z
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....dkładam swoje " tak " na Takie życzenia :))))pozdro Z Dziękuję bardzo Zdzisławie, to tak po rozmowach się tytuł wytworzył z niejaką Leokadią Koryncką, a przed jakąś chwilą powstała treść -inspiracja potrafi przychodzić z nagła(:J. serdecznie dziękuję za Twoje tak, choć jeszcze się zastanawiam nad...czy coś nie pozmieniać, chwilę musi odczekać
Fly Elika Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Skąď te cudka u Ciebie w wierszu Judyt, aż przykro patrzeć, jakie ciemne tam fruwają anioły, i strasna ryba, tylko która... Tak mi się obiło o uszy Pozdrawiam
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....dkładam swoje " tak " na Takie życzenia :))))pozdro Z Dziękuję bardzo Zdzisławie, to tak po rozmowach się tytuł wytworzył z niejaką Leokadią Koryncką, a przed jakąś chwilą powstała treść -inspiracja potrafi przychodzić z nagła(:J. serdecznie dziękuję za Twoje tak, choć jeszcze się zastanawiam nad...czy coś nie pozmieniać, chwilę musi odczekać ..... hm myśłi są dość spójne jak dla mnie ...dla słabo widzących może tak " zmory odłóżmy - dzieciom pomóżmy by spały słodko jak cukiereczki i żeby śniły im się chmureczki z nich aniołowie - do szyb pukają i pod pierzynki tam zaglądają sprawdzają czule czy nóżki ciepłe żeby rodzice czuli - bezpiecznie bo oni ciągle tak zabiegani kochają was niezmordowani i myślą jakby śniąc o dobrze - aby tu zagościło w krainę marzeń by się spełniło bez czartów zjaw i amen było " ...choć jeszcze z Tą ostatnią można " powalczyć " ....pozdrawam Z :)))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Judyś; przepięknie! i niech się ziści dziecku i wszystkim... serdecznie, Leo.
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może trzeba zmienić uszy na bardziej życzliwe, jednakże dziękuję za spojrzenie, po tom w warsztat siedzim J. serdecznie, co zatem proponujesz pozmieniać? praca i jeszcze raz praca - po to tu...próbuję, a ciemnych aniołów nikomu nie życzę..
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za serdeczność, popróbuję dalej... może Zdzisław ma dobrą intuicję co do ostatecznego kształtu i Tobie także Leokadio to o czym tam sobie marzysz... J.(:
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo Zdzisławie, to tak po rozmowach się tytuł wytworzył z niejaką Leokadią Koryncką, a przed jakąś chwilą powstała treść -inspiracja potrafi przychodzić z nagła(:J. serdecznie dziękuję za Twoje tak, choć jeszcze się zastanawiam nad...czy coś nie pozmieniać, chwilę musi odczekać ..... hm myśłi są dość spójne jak dla mnie ...dla słabo widzących może tak " zmory odłóżmy - dzieciom pomóżmy by spały słodko jak cukiereczki i żeby śniły im się chmureczki z nich aniołowie - do szyb pukają i pod pierzynki tam zaglądają sprawdzają czule czy nóżki ciepłe żeby rodzice czuli - bezpiecznie bo oni ciągle tak zabiegani kochają was niezmordowani i myślą jakby śniąc o dobrze - aby tu zagościło w krainę marzeń by się spełniło bez czartów zjaw i amen było " ...choć jeszcze z Tą ostatnią można " powalczyć " ....pozdrawam Z :))) Powalczę Zdzisławie- popróbuję, dziękuję za czas, wysiłek i uwagi-przydatna każda. A tu szczególnie, że bajka na minusach w warsztacie, J.(: myk, dobrego wszystkiego
Fly Elika Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Widziałam w szkółce, coś na krzyż, albo na więcej z miastem, Tak z daleka to trudno Judyt, pęcznieje mi żołądek na widok plastikonu ;( Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoją krytykę przyjmuję z życzliwością jak i Twoją osobę, jednakże nie widzę uzasadnienia dla owego'plastikonu' jeśli Cię to nie przekonuje to przyjmuję do wiadomości i żyje się dalej(: J. radzę pić dużo wody!I przyznaję publicznie, że nie zawiło coś mówisz Fly. Chyba, że coś bardziej wyjaśnisz na "nie"?
Fly Elika Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Ja nigdy nie mówię zawiło, tak bywa kiedy człowiek daje się namówić reklamom z plastkiem, jestem przeciwna, zimnym uczuciom i oschłości, zły wybór dać się namówić sztucznemu uczuciu, kiedy nie ma się wyboru na normalność. Tyle Judyt Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to znaczy, że widzisz w tej Bajce- oschłość i zimno? A tak się starałam...no trudno.Ale to chyba nie na temat o tych reklamach- lepiej ich wcale nie oglądać. J. uśmiechnij się! bywa ciężko ale da się przeżyć o chlebie i wodzie. Normalność zawsze będzie w cenie
Fly Elika Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Nie rozumiem co mi sugerujesz z tym chlebem i wodą. Ja staram się dążyć do prawdy bez fałszu. Kiedy coś takiego zauważam, o tym mówię. Albo się odseparowuję od tego co widzę, że jest źle. Natomiast, jeśli fałsz dzieje poza moimi plecami, dociekam na ile zdrowie psychiczne pozwala,. Niestety trudność jest jeszcze gorsza, kiedy fałsz nie chce się przyznać do fałszu. Nie sugeruję tego Tobie Judyt, tylko o tym co mówię wprost przeciw fałszowi, nie pierwszy raz dziś, ale już dawno i w takich sytuacjach. Służę radą a nie sugeruję, proszę więc mi też nie sugerować zarzucając. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. OK, ja także jestem za Prawdą, więc dziękuję za refleksję. Nie zarzucam, stwierdzam z tej dyskusji tylko, że fałsz mimo tego że chcielibyśmy (przynajmniej niektórzy)prawdy- to też istnieje. Więc nie na temat wiersza... A chleb i woda to już inna refleksja nie na dziś(: J. serdecznie
Marek_Stasiuk Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt Judyt a ja chcę to do snu....jakie cukierkowate
Judyt Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt Judyt a ja chcę to do snu....jakie cukierkowate no ale co? może być? Dziękuję serdecznie Marku za czytanie tak słodko to dzieciom..ale i dorosłym też nie zaszkodzi, więc proszę się częstować(: J. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi