Marek Konarski Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 wpadam w popłoch gdy kobieta milczy wysiaduje bestię która mnie pożre mój bilet na mecz piwo które robi różnicę w ulubionej knajpie wędki sweter pachnący garażem niegrzeczne pisemka i piramidy w zlewiekochany idioto za sto pełnych księżyców - lat jeszcze nie było - ostrzysz moje pazury wybielasz kły szorstką glinką paprociami szorujesz pancerną skórę ciągle pachniesz wilgotnym mchem i chcesz być zjadaną za tysiąc pełnych księżyców - lat jeszcze nie było - gdy zbieleją mi tyranowłosy a mech się ugnie i już nie wróciprzysięgam gdy przyjdzie czas zapomni o nas meteoryt
Dorota_Jabłońska Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Proszę o wyjaśnienie czemu ma służyć dwukrotnie zastosowany wers " lat jeszcze nie było"? Mam również trudności z odczytaniem intencji autora w użyciu czasu teraźniejszego po pierwszym "lat jeszcze..." nie neguję - pytam :)
Marek Konarski Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby dzisiaj, przy porannej kawie i porannym facecie, wykluł się z niego tyranozaur, podejrzewam, że zaistniałby pewien szczególny przypadek czasowy, zwany przez bajkopisarzy ;) czasem "kiedy lat jeszcze nie było". Sprawę czasu komplikuje fakt, że facet jest jeszcze oskorupkowany i realizuje pewną formę powrotu do przyszłości :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Dziękuję za wyjaśnienie, dzięki któremu mogę uczciwie napisać co następuje: wiersz w sposób niewątpliwie nowatorski traktuje o relacji między kobietą i mężczyzną. To układ strategiczny, w którym czujność wplata się w każde przeszeregowanie dnia. ostrzysz moje pazury wybielasz kły szorstką glinką paprociami szorujesz pancerną skórę ciągle pachniesz wilgotnym mchem - to jest po prostu fajne! :)))) Zdecydowanie wolałabym, aby autor zrezygnował ze wstawek, które wykombinował jedynie na własny użytek. Daję plus za tyra – novum :)
seweryna żuryńska Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 bardzo przyległo uśmiechem zabarwiło dzień dziękuję pozdrawiam Seweryna P.S. nigdy nie objaśniam, co autor miał na myśli albo się wiersz sam broni, albo nie warto o niego na barykady
Dorota_Jabłońska Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdemu należy się uczciwy komentarz i nie widzę powodu, dla którego nie miałabym zadać pytania, które tej uczciwości ma służyć. Pani sugestia przypomina mi szaleńczą matodę nauki pływania, polegającą na wrzucaniu dziecka do wody - albo samo wypłynie, albo...
Marek Konarski Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat wstawek przemyślę, gdyby zaczęły uwierać w ucho w sposób masowy :) Dziękuję.
Marek Konarski Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z panią ale myślę też, że nie jest grzechem rozwianie drobnych wątpliwości, czy pewne słowa się autorowi "wymskły", czy też miał zamiar napisać coś z sensem :) Dziękuję.
Agata_Lebek Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisałam Ci już na "P" co myślę na temat wierchołka ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Już myślałem, że mam Deja Vu :) Moje zdanie znasz: dwa pierwsze genialne :) pozdrawiam.
Marek Konarski Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisałam Ci już na "P" co myślę na temat wierchołka ;) Dobrze, że wiersz nie wywietrzał po drodze :) Dziękuję.
Marek Konarski Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Inna strona, inny target ;) Dziękuję.
Magda_Tara Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 przysięgam kochany idioto strasznie mi się ten wiersz :))))))))) i tam i tu! ale nie mogę Cię splusować! więc Cię plusuję na całego! wielkim plusem :)))))))))
Marek Konarski Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzmi przekonująco :) Dziękuję.
dzie_wuszka Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza strofa jest absolutnie ekstra :]
Snus Mumriken Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Przeczytałem raz i kolejny. Uśmiecham się i coś mnie od wewnątrz chwyta. Absolutnie coś wspaniałego!
Marek Konarski Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza strofa jest absolutnie ekstra :] Pierwsza strofa to życie a dalej to już tylko takie poetyckie pieprzenie :) Dziękuję.
Marek Konarski Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W założeniu miał to być wiersz nieco "rozgrzewający" :) Dziękuję.
janusz_pyzinski Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 jeden z lepszych na orgu pozdrawiam
Marek Konarski Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ważna dla mnie opinia, bo od czytelnika z "innej bajki" poetyckiej :) Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi