teresa943 Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 ciepłym deszczem rozczulasz szkarłat na policzkach uskrzydleni lecimy w stronę słońca na kredyt dobrze mi z tobą
Pan_Biały Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, byłem-czytałem:) czasem szczerość to za mało na dobry wiersz pozdrawiam i najlepszego r
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Miniaturka - klasyczna dla Twojego stylu. "Na kredyt" - hmmm. Ładnie. Cieplutko, Para:)
Marek_Dziekan Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Początek bardzo obnaża intymność, chyba,że czegoś nie zrozumiałem. Jeśli zrozumiałem, odważnie. Ale dlaczego na kredyt, nie ufasz przeznaczeniu?
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, byłem-czytałem:) czasem szczerość to za mało na dobry wiersz pozdrawiam i najlepszego r "na dobry wiersz" pewnie tak, ale na mój może tak? przecie nie mówię, żem "dobra w te klocki"... dziękuję, że "pomimo" wciąż czytasz :) serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, "kredyt" ma wiele znaczeń :)) dziękuję za zrozumienie :))) cieplutko - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, czy "obnaża", to zależy, co kto "wyczyta", ale ... im bardziej nie wiadomo, tym lepiej, bo to daje Czytelnikowi dowolność interpretacji, prawda? Kredyt to zawsze jakieś ryzyko, jednak tytuł zdecydowanie stawia kropkę nad "i" :))))) Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Leokadia_Koryncka Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 "Wiersza nie tworzą litery, które wypisuję na papierze, lecz biel, którą obok nich pozostawiam" Paul Claudel Krysiu; ja tą biel widzę. Piękny, szczery, a szczerość nie jest nigdy naga. Serdecznie, Leo.
Marek_Dziekan Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 ,,(...) ale ... im bardziej nie wiadomo, tym lepiej, bo to daje Czytelnikowi dowolność interpretacji, prawda? (...)" No właśnie, czy to prawda? - tego tak naprawdę nigdy nie byłem pewien. Wolę wiersze bardziej przejrzyste, takie, które jak to słusznie przypomniała Leokadia pozwalają się skupić na tej bieli obok pozostawionej będącej okrasą utworu. No bo zamiast kontemplować wiersz ja chodzę tydzień, a niekiedy dłużej i zastanawiam się co autor miał na myśli.
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie... "biel" między wersami :) dziękuję, Leo :):) równie serdecznie :) Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, mówiąc "nie wiadomo" miałam na myśli właśnie tę "biel", którą czyta się między wersami :) a propos tego, że "chodzisz tydzień" główkując...po co? nie lepiej kontemplować, to, co osobiście czujesz? tego, co autor myślał, nikt nie rozgryzie, jeśli on sam nie zdradzi :) (a najczęściej tego nie robi) dziękuję Ci za ponowne przybycie :))))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Biała Lokomotywa Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Ładniutki - "w stronę słońca na kredyt" - życzę jak najdalszego terminu płatności:) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe... "w stronę słońca" :)))) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Janusz_Ork Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Tereso, ten krótki obrazek to dla mnie jedna myśl. Notatka o nastroju chwili. Nie znam się na współczesnej poezji, więc tutaj nic o tym. A co do myśli. Ilu już spadło? Ale tych co leżą rozpłaszczeni na ziemi nie zauważa się często. Pozdrowienia. J.
teresa943 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janusz, zdarzają się tacy, co ...zauważają to, co niepozorne, bo potrafią patrzeć ...sercem... Dziękuję za czytanie i podzielenie się refleksją. :) Pozdrawiam serdecznie - Krysia
Duks Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2010 Witaj Krysiu. Dobra miniaturka. Pozdrawiam, Andrzej
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2010 Ciepła bardzo sympatyczna miniaturka. Szybują tak w stronę słońca uśmiechnięci, rozczuleni, lewitacji nie ma końca są szczęśliwi, rozmarzeni. Serdeczności Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj, Andrzeju! Cieszę się, że Ci się podoba. Dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolku :) Twój komentarz równie sympatyczny, dziękuję. :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 moje zdanie do tej miniaturki takie : ładnie , zgrabnie i ... nie stać mnie na więcej ciepłych słów . Przywykłem do ZDECYDOWANIE dobrych Twoich a tutaj ... rozwolnienie małej dzidzi ... Ratuje wiersz " na kredyt " - w tym ukryta jest istota , bez tego kredytu wiersza by nie było . Pozdrawiam , C , adorator Twoich poprzednich wierszy ;-)
Rekomendowane odpowiedzi