Anna_Para Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 loki Zuzanny pachną świtem i puchem malinowego snu kiedy rozplata mi włosy piersi są znów mleczne i ramiona w kształcie kołyski na wszystkie „dlaczego” rzucamy piłkę wyżej nad szczyty ligustrów w ogrodzie szczęście – dla nas obu jeszcze w kolorowych wiaderkach
dawniejbezet Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Znam ten wiersz. i bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Dawniej: No jasne! Twój - to Ci się podoba! ;))))))
Anna_Myszkin Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Anno, wzruszasz i dobrze o tym wiesz ;) Ciepło i miękko u Ciebie, aż się chce czerpać z tych wiaderek albo, gdy nie ma się już własnych, chociaż pożyczać od dzieci i uczyć się na nowo czerpania. Pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 Anno Myszkino! Dzięki piękne. Bardzo mi miło. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 A powiedziałam już w W. to jeszcze dodam, że graficznie tak pięknie, jak "znak Zorro" - znak "Zuzanna" :)))))))) brawo, Paro, wydawaj się w końcu! :)
Witek_Zaborniak Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Erotyk dla Zuzanny, pięknie!
Marek Konarski Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 szczęście – dla nas obu jeszcze w kolorowych wiaderkach Taka puenta, to jakby stojąc w deszczu stwierdzać, że mokro ;) Dla mnie wiersz spełnia się w dwóch zwrotkach : kiedy rozplata mi włosy piersi są znów mleczne i ramiona w kształcie kołyski na wszystkie „dlaczego” P.S. Znak "Zuzanna" drażni pretensjonalnością.
Pan_Biały Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 na duży plus, ale bez dwóch ostatnich wersów z tym "szczęściem" trochę przesłodziłaś, choć w sumie to przecież wiersz o pozytywnym przesłaniu :) pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Taruniu! Bardzo dziękuję! Cieplutko i serdecznie. Buziaki. Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Witku: Ładnie nazwałeś mój wierszyk. Bardzo mi bardzo. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Marku: Kiedy się stoi w deszczu, nie należy stwierdzać, że mokro. Kiedy się bawi z małym dzieckiem, i kocha jego loczki, słowa, kolorowe wiaderka - trzeba o tym powiedzieć! Zapewniam. Ale szanuję Twoją opinię. Dzięki serdeczne, że czytałeś i wyraziłeś własne zdanie:) Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Panie Biały: Przesłodzone. Faktycznie? Nie znasz Zuzanny! :))) Dzięki, że "w sumie". Tak czy owak, cieszę się, że znów się odzywasz pod moim wierszem. Cieplutko, Rafale, Para:)
Pan_Biały Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chorobcia:( właśnie dlatego nie lubię wierszy dedykowanych i gdybym wiedział nie napisałbym komentarza. wiersze dedykowane to wiersz relacji autor-adresat i są to wiersze o specyficznym zabarwieniu emocjonalnym, w które nikt z zewnątrz nie powinien wkładać paluchów sorry i co złego to nie ja;)
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Panie Biały: Lepiej napisać coś, z czym autor się nie do końca zgodzi, niż nie odezwać się wcale. Zatem: Raz jeszcze dziękuję, a Zuzanna jest słodką dwuipółlatką - tak się tłumaczę, żeby nie było;) Rafale, i tak rzadko bywasz w moich wierszach. Ciepło, Para:)
Marek_Dziekan Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 W tym wierszu jest wszystko co cudne! Wzruszyłem się i ciepło ogarnęło moje serce. Odebrałem to jako uzupełnienie klimatu moich wypocin opublikowanych przeze mnie przedostatnio w wierszu Guliwerzy. Uśmiech, bezradność, wrażliwość, szczerość wobec poznawanego dopiero świata, naiwność i wiara w dobro zapomniana przez niektórych dorosłych rutyniarzy. To wcale niekoniecznie jest wiersz o Zuzannie i właśnie dlatego jest tak bardzo o Zuzannie.
Anna_Para Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Marku! Bardzo mi miło przeczytać taką piękną recenzję wiersza. Dzięki za niezwykłe słowa o wierszu. Jasne, że nie tylko o Zuzannie. Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Aniu, dla mnie także ten wiersz jest nie tylko o Zuzannie i bardzo mi się podoba a puenta jest uwieńczeniem intymności i delikatności, bo "szczęście w wiaderkach" to rodzące się szczęście, jeszcze maleńkie ale świeże "jędrną" młodością. Ładnie. :)))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Leokadia_Koryncka Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Dla mnie jak w W. - miłośnie, nadziejnie, aż chce się przytulić do loczków Zuzanny i nie tylko, o czym wyraźnie w świetnej puencie. Cieplutko, Leo.
Anna_Para Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Leo: Dzięki serdeczne. Bardzo mi miło, że podoba Ci się kolejny mój wiersz. Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi