Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @andrew Dziękuję bardzo za opinie mi przychylna :D Pozdrawiam K.
    • @Poet Ka wiem, że ludzie starsi są potrzebni np. swoim bliskim czy jako świadkowie swojej epoki, ja jednak ten wiersz pisałem z głębokim przekonaniem, że nie chciałbym dożyć starości, by nie czuć się niepotrzebnym i uciążliwym, bo obawiam się, że takim będę się czuł. Właściwie już czuję, że moje najlepsze lata minęły i że pomału staję się właśnie tym czerwcowym bzem, który niedługo nikogo nie będzie już obchodził, mimo że mam dopiero 25 lat. 
    • Marzę o białej jedwabnej sukni  w trawie i kwiatach. Wdzięcznie zalewać złotem   promienna tańcząc z nutą ciepła. Całować wyrastające małe liście  i rozkwitnąć żółtym kosaćcem. Otworzyć twarz jak ty zielony umyć się w ręku zebraną rosą. Smakować poziomkami w biegu do ciebie jeziorku. Lekko przeskakiwać przez ogień  aż do snów z tobą.        
    • -Mistrzu, czy zawsze podążać za zdrowym rozsądkiem? -Tak, lecz sprawy miłosne bywają wyjątkiem, one się bowiem rządzą swoimi prawami, gdzie to rozsądek podąża za emocjami.   Michałowi (Leszczymowi)  dziękuję za inspirację. 
    • @Leszczym Zainspirowałeś mnie do napisania w nawiązaniu do Twojego tekstu, więc Tobie dedykuję:). 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...