Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

"102 powody do dumy z Polski". Dołącz i wydaj z nami książkę!

La_Fée_Verte

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt napisania książki pod tytułem „102 powody do dumy z Polski” wkracza w fazę działania. Poszukiwane są osoby, które napiszą i zilustrują poszczególne rozdziały. Może jesteś jedną z nich?

www.wiadomosci24.pl/artykul/8222_102_powody_do_dumy_z_polski_8221_dolacz_i_wydaj_z_nami_158934-1-1--d.html

Ja mam już ułożone zdanie nadające się do przeróbki do 103 rozdziału, prawdziwe bo zostało wypowiedziane przez mojego dziekana który był osobą poważną i nie rzucał słów na wiatr.A skoro miało być chwalenie się to czemu nie.

Prawdopodobnie miecze użyte przez barbarzyńców do obalenia Imperium Rzymskiego były wykuwane na terenie obecnej Polski przez naszych protoplastów.

Niestety ta informacja może obrócić się przeciwko Polakom jeśli ktoś czuje sentyment do Imperium Rzymskiego albo tak jak ja słabo kojarzy skąd wywodzą się 'najznamienitrze' rody z których później wybierano monarchów powstających państw.Potrzebny by był jakiś historyk który się lepiej na tym zna.

Sedno sprawy z jaką pisze jest jednak trochę inne.Mianowicie jeśli chodzi o ilustracje to mógłbym spróbować własnych sił po dowiedzeniu się jaki temat miały by one poruszać.Zachęciło mnie to bo nieźle sobie daję rade z akwarelą ale musiał bym wiedzieć dużo wcześniej jeśli miało by być coś extra bo rączka już nie ta a i potrzebny czas na przemyślenie tematu.