Anna_Para Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 bo jeśli sam już umiesz miły żyć beze mnie sam umiesz iść na boso przez szkarłatne granie to dobrze niechże tak się do cholery stanie ja cóż ja byłam tylko na nieprzeczekanie 06. 09. 10.
Szarlotka L. Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 bardzo mi się podoba :) gratuluję :)
Anna_Para Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Szarlotko! Dzięki śliczne. Para:)
Magda_Tara Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 znam ten wiersz, skądinąd :) jest piękny :)
gamini1 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Umiesz. Albo sobie wmawiasz że umiesz. Uciekasz przede mną. Exstra. Miłego...
krzysztof marek Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gorzki jak nie wiem co. bym dał w pierwszym wersie bez "sam" i przeniósł "już" przed "umiesz", czyli: "bo jeśli już umiesz żyć beze mnie"... pozdrawiam Aniu.
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Skojarzyło mi się z różą z "Małego Księcia", ale tu peelka robi za klosz. A może parasol, bo po pierwszym czytaniu, wyszło mi w zakończeniu: nieprzemakanie :) Aniu, ciekawy eksperyment z rymami i formą, ewoluujesz! (mam na myśli ewolucję postępową:) A wiesz, podpisuję się pod tą mini, ale dobrze, że już w czasie przeszłym :) Pozdrawiam ciepło, Grażyna.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 ... a mię to nie pasuje to " na boso " brzmi jak " na nago " :D ]:-> ))))...poza tym zgadzam się z poprzednikami :))) pozdro
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Taruniu, znałaś, bez "cholery" - dzięki prześliczne! Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Gamini: Właśnie tak;) Dzięki śliczne, cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Krzyś: Dzięki śliczne. Jeszcze to muszę powyliczać. Wiem, że razi Cię powtórzenie, ale nie boję się powtórzeń, bo... ja wiem, czemu? Będę pamiętać. Cieplutko, Para:) Ps. Zmieniłam, Krzyś, ale - jeszcze inaczej. Jednak wyrównałam długość 1. i 2. wersu:)
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Grażko: Słuszne skojarzenia. Cieszę się, że dostrzegasz intertekstualność, kojarzysz wierszyk z innymi utworami. Dziękuję pięknie. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zdzisławie: Dzięki pięknie. Boso - to przecie z nagimi stopami, zatem - nie jest źle ze skojarzeniami! = cieszę się, że Ci się podoba, jak mniemam. Cieplutko, Para:)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....warunkowanie nieregularne jest mocniejsze od instrumentalnego = nie ma tak, że marchewka za kazdym razem ]:-> :)))
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 ...ps a ... " iść na boso przez szkarłatne granie " myślę, że kumam = " księżyc " mnie oświecił ]:-> :))))
Anna_Para Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ach, Chciwcze! Bo Ty kumaty jesteś, i w dodatku - oświecony! Dzięki śliczne! Para:) Ale kiedy mnie pochwaliłeś za wiersz??? Ostatnio był "Kosz"!
dawniejbezet Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani się zapłoni - JW X. Anno. Jak to "na boso"? Że niby po gołej grani? "iść boso..." Słówko "miły" brzmi jak nietrafiona nuta (podobnie jak zaplątana logicznie końcówka - nieprzeczekanie = niedoczekanie? czy jednak - doczekanie?). "sam umiesz" - może raz starczy? No i te rymy - nie rozumiem. Przykrość. Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Dawniej...: Dzięki za czytanie, mimo że się nie podoba. Nie rozumiem, co jest nielogicznego w końcówce!? Nie rozumiemy słowa:"nieprzeczekanie"? No to nie, szkoda;( Cieplutko.
Rekomendowane odpowiedzi