KATINKA Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Widziałam, Szukałam, Znalazłam W napotkanych przechodniach Cień Twojego uśmiechu, Spojrzenie, grymas twarzy Blask oczu, Sposób w jaki się poruszasz Twój zapach, Twoje słowa, Twoje myśli... Podniosłam Kawałki rozbitego lustra Składam je w całość uważnie Przeglądam się Ale Ciebie tam nie ma To tylko Embriony szczęścia Zgwałcone uczucia Atomy smutku Wirusy samotności Nie można mieć Wszystkiego Nie mogę mieć Ciebie Nie mogę być obok, przy, z i dla Ciebie
Agnes Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 przyznaję ze nawet nie przeczytalam wiersza, oburzyl mnie tytuł...prosze poprawić błędy ( wszystkie : ą, ę ...) to niedopuszczalne! wiersz przeczytam jak ochlonę Agnes
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 jak wyżej najpierw dobił mnie tytuł (literówka) a potem to już Ciebie, Twoje,atomy smuku, embriony szcześcia :) Pani mi uczucia zgwałciła
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 okrutne są takie utwory ciężko je czytać nawet uwzględniając ich rażącą szczerość a może właśnie dlatego... to jest straszny gniot pozdrawiam
Rafał L Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 napisała: Ona Kot okrutne są takie utwory ciężko je czytać Nie zgadzam się, świetny utwór! Pozdrawiam.
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Rafał uzasadnij zatem swoje zdanie
Mirosław_Serocki Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Prosimy, Panie Rafale. Jakie zabiegi artystyczne są w tym dziele szczególnie cenne? Jakaś mała analiza, aby przekonać nas, że autorka wie o czym pisze i jak to zrobić?
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Hi hi... Nie sądzę, żeby Pan Rafał wyjaśnił... Ale, że przyciągnął do serwisu znajomych... Tego jestem wręcz pewna.
Zing Zeng Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ona kot: okrutne są takie utwory ciężko je czytać majkaa: najpierw dobił mnie tytuł a potem to już Ciebie, Tobie, atomy smutku, embriony szczęścia agnes: oburzył mnie tytuł (wszystkie ą, ę) no tak, te komentarze są rzeczywiście fachowe, pełne dogłębnych analiz mowa w nich o zabiegach artystycznych i w ogóle no w sumie tak przekonały mnie że autorka nie wie o czym pisze ludzie! Jakby ja był Rafałem L to bym napisał tak samo jak wy: np. analogicznie do Onej Kot: wspaniałe są takie utwory, super się je czyta albo do majki: tytuł z błędami, ale potem te zwroty atomy smutki, emriony szczęścia są świetne wasze komentarze są czysto emocjonalne i nic więcej więc nie oczekujcie od innych czegoś innego
majkaa_m... Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 tak mi się wydaje że Pan Panie Zing Zeng odrobinkę odwraca kotka ogonkiem do języka literackiego słowo dobił raczej nie pasuje aczkolwiek w języku potocznym znaczy to samo co mniej więcej : atomy smutku, embriony szczęścia są metaforami całkowicie chybionymi, gubiącymi sens i banalnymi i absolutnie nie nadają tekstowi wartości jakiejkolwiek a tym bardziej literackiej, wręcz go kaleczą i czynią naiwnym wystarczy?
Zing Zeng Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 oczywiście, że tak teraz w pełni rozumiem Twoje zdanie sam nie lubię takich pokrętnych metafor, które są troszkę sztuczne ale myślę sobię, że autorka chciała pójść dalej od napisania, że coś ja po prostu dobiło i poszukała sobie innych określeń, zresztą nie tylko o dobiciu jest tam mowa Pamiętajmy! Najtrudniejsza ze sztuk - sztuka prostoty, dajmy autorce czas hej!
Jan Polski Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Podjąłem męską decyzję. Od dziś przesuwam teksty z "Forum dla początkujących" do "Piaskownicy" - oczywiście te, które są bardzo, bardzo nieudanymi próbkami wiersza. W Piaskownicy publikuje wiele osób tylko ze względu na nieśmiałość - nie ma więc powodu, by tupet innych był nagradzany.Niech dział "dla początkujących" też ma jakąś rangę, jakiś dolny próg. Robię więc zaszczyt temu tekstowi i jego autorowi - debiutują w roli spadu do piasku. Gratulacje! :) Pozdrawiam - Jan P. ps. proszę o zgłaszanie Państwa typów (co nie znaczy, że wszystkie będą trafione i zatopione :D )
Zing Zeng Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Pan to ma poczucie humoru...:))
Zing Zeng Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 mam pytanie do Pana Polskiego czy wiersze, które Pan uzna że są za dobre jak na pisakownice trafią wyżej? ja nie zamierzam pisać gdzie indziej, dopóki ktoś mi nie rzecze, że moge iść dalej hough!
Rekomendowane odpowiedzi