adamo Opublikowano 28 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Kolorowy tiul nad mym życiem rozpostarty... wisi i nie wiem czemu tkanina ta jak kat nad duszą dobrą humanisty stoi wiele jest myśli których sens głęboki, a słowa proste albo vice versa niechaj zstąpi cień na Ziemię a za cieniem mgła serce bronią dzisiaj dla człowieka jest jak tarcza kuta w kuźni Hefajstosa, albo innego wyrzutka-kolosa nieznane myśli które na jałowej drodze stają się obfite, tajemnicze ich wyroki, słowa w głowach skryte ciężka talia kart bezbożnej reguły życia także broni w naszym chorym mniemaniu o idei zjednoczenia dwóch skłóconych braci... słowa zatem- broń mysli, a myśl- broń sumienia?
Daniel Piaszczyk Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 „Po nitce do kłębka” pierwszy wers zaczyna patos nad TYM WIERSZEM ROZPOSTARTYM.... ale tiul jest: rozpostarty jak w pierwszym wersie, wisi – jak w drugim, a w trzecim pod nazwą tkaniny już stoi! No proszę jaka mała rozbieżność.. generalnie nie mogę oprzeć się wrażeniu, że cały tekst to takie lanie wody tyle o ile sensu zawarło się przez przypadek gdzieniegdzie... nic szczególnego, nic oryginalnego ..... po przeczytaniu nawet nie wiem o co chodzi , czy o tiul czy o hefajstosa czy o patos czy już tak się pogubiłem w tych przepełnieniach, że nie mogę się odnaleźć?!
majkaa_m... Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 w przeciwieństwie do autora powiem krótko przegadane
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 dużo dużości za dużo pozdrawiam
Lefski Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 niech się tutaj, ten tego, nie czepiają, bo to wiekopomne dzieło na solidnych fundamentach teorii poetyki oparte, od Seneki począwszy poprzez Norwida na Adamo się kończy i wszystkie wielkie głowy tego świata na pewno się z tym zgadzają... lef
Rekomendowane odpowiedzi