Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 teraz kiedy już śpisz wychodzę na miasto a miasto wchodzi na mnie buciorami nocy ze skwerami ciszy i prześwitów między prywatnymi zazdrostkami okien psy nie odpuszczają węszą wciąż sensacji po niedzielnych śmietnikach z podwórka secesyjnej kamienicy wychynęła kocica głodna jak ja tajemnej wiedzy zaśpiewa zaraz piosenkę ze śniadania u tiffany'ego już nie usłyszę muszę iść do świtu niepamiętnych konturów co jeszcze tylko oddechem za uchem delikatnie jakby niechcący drą się strzępki rozmów
krzysztof marek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 jestem pod wrażeniem. świetny obrazowo Twój wiersz Aniu. a ten obraz miasta, na pozór śpiącego, szczególnie mnie zachwycił. hm. idzie jesień i coraz wcześniejsze wieczory. osobiście lubię spacery właśnie w takie wieczory. niesamowite obserwacje się zdarzają wtedy, miasto do niedawna w pełnym świetle jest takie samo ale w innym otoczeniu. a mrok to spokój... podoba mi się zakończenie wiersza dla mnie zaczynające się od słów: "muszę iść dalej". naprawdę bardzo ten wiersz Aniu. pozdrawiam bardzo :)))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jestem zauroczona obrazem miasta jeszcze w półśnie, a ostania strofa, ostatni wers - Cudko! Na wsi, wszystko jeszcze wcześniej... z wiadomych względów. Ukradłam:)) Cieplutko, Leo.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie zgadzam się na: na miasto, zazdrostki, wciąż sensacji. Reszta na tak. Pozdrawiam serdecznie :)
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Krzyś: "Tak wygląda moje miasto nocą". Dzięki piękne. Pozdrawiam Cieplutko i już w dzień. Serdeczności. Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Leo: Mam zaszczyt, że jesteś zauroczona. I cieszę się, że ukradłaś. Bardzo wdzięcznie się kłaniam. Cieplutkie dzięki. Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dorotko: Dlaczego się nie zgadzasz? Zgódź się, proszę! A serio: Dzięki za czytanie i ślad pod wierszem. Cieplutko, Para:)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ... ja to bym zrezygnował z tego " w " w puencie byłoby bardziej dwuznacznie, że drą się w strżępki lub strzępki i drą się = krzyczą ....poza tym przemalowniczo ....pozdrawiam :))
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zdziś: Dzięki! Masz rację. Cieplutko, Para:)
eliza2 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 udało ci się stworzyć niezwykły klimat...no i ostatnie frazy bardzo poetyckie, pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Elizo: Bardzo dziękuję, że mi się udało;) Cieplutko, Para:)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 :))) dodaję i tę wersje do ulubinych :)) pozdro
Magda_Tara Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ależ oddałaś cudowny klimat miasta starych kamieniczek. zazdroszczę peelce takich wrażeń, mieszkam w blokowisku i jedyne, co widzę, to...nie warto opowiadać :)) pięknymi środkami oddałaś atmosferę nocy, tajemnicy, spotkania, którego nie ma. bardzo piękny wiersz, jak obraz buziak, ParaAnno
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zdzisławie, ech, Ty! Proszę bardzo! Cieplutko!
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Magdo Taro! Bardzo mi miło, że pięknie i że jak obraz. Wzruszona bardzo dziękuję - jesienna Para:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ładnie trzyma klimat zwarty obrazek pozdrawiam Jacek
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jacku, bardzo dziękuję. Cieszę się, że się podoba. Cieplutko, Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Anno, nie mogłabym nie przeczytać Twojego wiersza, ale zastanawiam się, czy ze mną wszystko w porządku, bo wszyscy chórem chwalą, a mi przypada do gustu tylko zakończenie... wcześniejsze strofy po prostu są. Mam nadzieję, że nie uraziłam szczerością... Pozdrawiam serdecznie... :)
Anna_Myszkin Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Kochanie śpi, a tu tyle się dzieje... I jak opowiedziane Twoimi słowami. Aj, te zazdrostki ze skwerami prześwitów między nimi - urocze. Pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nato: Nigdy mnie nie razi kulturalna, szczera opinia. Dzięki, że mówisz, jak wiersz do Ciebie trafia, czy, jak tym razem, nie trafia. Bardzo wdzięcznie się kłaniam. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi