Anna_Para Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 lubię powroty są takie sentymentalne to znaczy ja jestem sentymentalna a powroty są straszne nie lubię ich właściwie już sama nie wiem bo z drugiej wtedy przynosisz kwiaty i mówisz już nie płacz głupia już jest dobrze tęskniłem za żadną nie tęsknię tak jak za tobą i ja znowu wierzę w złote świty zasypiam jak dziecko na sercu i chciałabym się mieścić cała na tobie i zaraz budzę się i sprawdzam czy jesteś na jawie bo przeważnie to mi się tylko śnisz i szczypię się w rękę i aua boli na jawie boli i potem we śnie a wiesz że kwiaty od ciebie nigdy nie więdną każdy bukiet darowany mi z powrotem kwitnie czerwienią w mózgu łaknieniem a teraz spać nareszcie i będzie mi się śniło że wróciłeś
Magda_Tara Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 lubię tak u Ciebie bez perlistych rozrzewnień, z miłością, tęsknotą, a jednocześnie z charakterkiem mało kto potrafi, środkami - w końcu, poetyckimi - tak malować. kapitalny wiersz, Paro, szkoda, że nie na P buziak!
krzysztof marek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 po pierwszym spojrzeniu pomyślałem sobie: czemu ta pierwsza strofa taka długa? ale po przeczytaniu stwierdzam że nie jest długa :) jest taka refleksyjno-dialogowo-życzeniowa. koniec prosty w wyrazie i nieskomplikowany ale chyba najlepszy z możliwych - takie spadnięcie na ziemię ale w sennym obliczu. a sen to zdrowie :) dobry wiersz kobiecy Aniu. pozdrawiam serdecznie :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Peelka zapętlona we własnych myślach, rozważaniach, tęsknocie; zawieszona między snem a jawą- ja w takich chwilach, wolę się nie budzić, ale sen jest przewrotny, czasem bardziej od rzeczywistości :) Bardzo podoba mi się ten spontaniczny, a jakże poetycki zapis. Pozdrawiam, Aniu. :)
Anna_Para Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Taro, dzięki piękne. eksperyment ze stylem kolokwialnym zatem uważam za udany? Dzięki, dzięki! Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Krzysiu: Dzięki, niezawodny! Wiersz jest właściwie zapisem monologu wewnętrznego, czy raczej chaotycznych myśli, dlatego właściwie - w jednym kawałku. Dzięki, że się podoba, Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Grażko, bardzo mi miło, że zwróciłaś uwagę na kolokwialny styl wiersza. Cieszę się, że się podoba. Cieplutko, Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Oby ten monolog wewnętrzny sprawił, by marzenia spełniac się zaczeły ,,takie mam przesłanie /Życzeniowe /dla peelki pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wanesko: A o wierszu? Błagam!!! Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wiersz bardzo kobiecy w sensie /i chciała bym i boje się /rozedrgany ale z nutka nadziei ,,,podoba mi sie ,zresztą takie własnie jesteśmy ,,no może prawie ,,,,,,pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Wanesko, dzięki, że wróciłaś. Dzięki za rozwinięcie wypowiedzi o samym wierszu.Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Cudne rozmówki wewnętrzne, ze snu i jawy. Lubię tak u Ciebie. Wiersz magią pachnący... Bez panierki. Cieplutko, Anię... Leo.
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Leo! Dzięki! Strasznie mi się podoba: "Bez panierki"! :) Dzięki śliczne! Para:)
Rekomendowane odpowiedzi