Bolesław_Pączyński Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 W pełni lato tak gorące i to jeszcze przy weekendzie, już ze snu budzi się słońce piękny dzień z pewnością będzie. Sprzęt wędkarski spakowałem wszystko już wczoraj wieczorem, dziś szybciutko się zerwałem i już jestem nad jeziorem. Zanętę rzucam pod trzcinę czuję że dziś będą brania, optymizmu odrobinę dodaję do wędkowania. Lepszy robak czy ochotka może pęczak,kukurydza? na ciasto już skubie płotka tylko gdzie ta grubsza ryba? Gapię się, nie ma spławika chyba coś dużego wzięło, zacięcie- ciągnę kiełbika wędki nawet nie wygięło. Znów rzut i spławik nurkuje adrenaliny przysparza, zacięcie-znów coś holuję mam malutkiego jazgarza. Nie ustaje brań kolejka co zarzucę spławik tonie, teraz chwyciła oklejka łeb ma prawie przy ogonie. Rozglądam się za szczupakiem czy przypadkiem nie żeruje, przysiadłem za tatarakiem otoczenie obserwuję. No bo tak na ogół w sumie nadzieja jeszcze tkwi taka może on przypłynie ku mnie i skusi się na robaka. Jest! zacięcie-ciągnę lina aż wygięło się wędzisko -po cholerę jest ta trzcina urwał się a był tak blisko. Już mam dość, wyluzowałem nie biczuję więcej wody, sprzęt pomału spakowałem dość już wędkarskiej przygody. Sumie pływaj sobie jeszcze płyńcie na łowy okonie, żerujcie spokojnie leszcze ja przyrodzie się pokłonie. Żabi koncert się rozchodzi nakarmione są już rybki, nieopodal czapla brodzi chyba przejdę się na grzybki.
Magda_Tara Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 poeta z wędkarzem (w jednym) na rybki się wybrali spławik w wędce wyważyli usiedli czekali może złapie się na haczyk choćby okoń choćby szprotka okoń - chętnie powie wędkarz a poeta wiersz napisze co by szprotkę śliczną spotkać potem pójdą sobie ścieżką żeby grzybów szukać razem śliczna szprotka i poeta który nie jest już wędkarzem grzyby gdzieś się pochowały więc na lwy-by skoczyć trzeba szprotka chętna lwa ujarzmić a poeta...śpiewa śpiewa ;D Bolesławie, ryby pochowały się przy dnie w tym roku i czekają na lepsze czasy :)) przynajmniej w suwalskiem buziak! witaj po urlopie poeto-wędkarzu, czy na odwrót? :))
Duks Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Bardzo przyjemny wierszyk. Lekki, zabawny, urlopowy, ale niegłupi. Pozdrawiam.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jako miłośniczka rymów :) przyklaskuję tej odsłonie dnia, i to z zapałem :))) Pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Madziu za humorystyczny wierszowany komentarz Minął się z polna stokrotką powędrował w ciemny las za ponętną śliczną szprotką gapa był, w pokrzywy wlazł. Ona stoi roześmiana bo cóż biedna robić ma -ot trafiła na kompana głośno śmieje się ha ha. Urlop zleciał mi przyjemnie trochę się pożeglowało po mazurskich jeziorach. Ja też witam Cię serdecznie gdy zaglądasz w moje progi ryb nie było-ostatecznie z grzybkami będą pierogi. Pozdrawiam :)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierszyk letni ot z humorem i jak to zazwyczaj bywa wędkarz stoi nad jeziorem rybka dalej sobie pływa. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach dziękuję Ci Dorotko tak serdecznie i tak słodko miły komentarz dostałem odpisuję Ci z zapałem. Pozdrawiam:)))
Rekomendowane odpowiedzi