Kaliope_X. Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ...I wyjdę na szerokie pola, by zbudzić wszystkie śpiące ptaki, za każdą nutą, póki nie przeminą, popłyną ogniste latawce. Zatańczy wzruszony człowiek z daleka, rozmyte korzenie porzucą drzewa, z tysiąca jeden kwiat tylko zakwitnie, dogonią nas stare baśnie. Ku górze, wysoko podlecą białe cienie, i zniknie pod stopami ciężar niewinności, za mało nam obrazów, dosyć będzie patrzeć, na lekko śpiewające, barwne motyle. I wyjdę na szerokie pola, tam żadna myśl nie zginie, ucichnie świat a zanim powrócą latawce, sen żywy zapamięta tylko ususzona róża...
Fly Elika Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ładny wiersz, może miejscami nieprzewidywalny - to zależy od uzytych przez Ciebie metafor - i ich tłumaczenia komponuje mi zwłaszcza z ostatnią zwrotką i dodałabym taką nieokreśloną ciszę Pozdrawiam
Gryf Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Bardzo pięknie Kaliope, jak dla mnie mogłaś go odrazu dać na forum, nie do warsztatu. Wart jest tego, pozdrawiam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Bez pierwszego wersu, ponieważ tytuł mówi to samo i jeszcze raz niżej... To takie moje, decyzja zawsze należy do Autorki. Poza tym pięknie, romantycznie, doskonała puenta. Pozdrawiam - Leo.
Kaliope_X. Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Dziękuję Wam serdecznie za komentarze i uwagi. Gryf - nie mogłam dodać go na forum, bo są limity. Następny wiersz mogę chyba dopiero za kilka dni. Leokadio dzięki za uwagę! - chyba jednak pozostanie taka wersja, bo chcę zachować rytmiczność wiersza i taki właśnie układ. Fly Elika - idealnie mnie zrozumiałaś, to ciekawe. Nieokreślona cisza.. mhm.. towarzyszyła powstaniu wiersza. A zaraz po nim napisałam taki krótki, czterowers: i tylko cisza pozostaje mi, i taką ciszą wciąż teraz żyję, co w sercu spokój i radość tli, choć w pełni nigdy ich tu nie odkryję, na ziemi. Pozdrawiam ciepło wszystkich :)
Fly Elika Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tęsknię za ... chciałabym być obok
aaricia hel Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 niegodna jestem zawiązać rzemienia u twoich sandałów
Kaliope_X. Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dziękuję za uznanie, ale to ja niegodna jestem tak wielkich słów. Z wyrazami serdeczności. In-humility, K. W.
Rekomendowane odpowiedzi