Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lustro zawsze pęka na siedem lat.
Dziś znowu. Jak zwykle co wieczór.
Nie miałam na to wpływu. Wystarczyło unieść dłoń, by spłynęła krwią aż po nadgarstek. Czerwone krople na srebrnych okruchach odwróconej tafli. Połyskują i zataczają wirujące obłędne koła czasu.
Na srebrnych paterach słudzy Petroniusza wnoszą ciemnoczerwone winogrona. Dziś znowu. Jak zwykle co wieczór.
A więc uczta wciąż trwa. Bez końca.

Opublikowano

Dziękuję,
miło, że się spodobało. Mam tego trochę w szufladzie. Tylko, że te twory nie mają formy wiersza. Nie wiem czy to dobre miejsce na coś takiego. Jak dotąd widzę tu tylko wiersze.
A co tam. Dodam coś, najwyżej mod usunie ; )
Również pozdrawiam.

Opublikowano

...moim zdaniem to czarno perioratywny utwór typu " porzućcie wszelką nadzieję, Wy wszyscy, którzy To czytacie "...z wielkimi słowami ( których nie lubię, bo zbyt uogólniają ) typu " zawsze" - u mnie tam nie pęka :)) ...czytam tu kilka niezłych porównań u przenośni, emocje aż grają ( złość, czy bezsilność , beznadzieja ) - " Lustro zawsze pęka na siedem lat.Dziś znowu. Jak zwykle co wieczór. " ...smutek może ?...myślę, że znawcy " białego " w mig przerobiliby Go na świetny wiersz :)) ...ja do nich nie należę... ale, ale jest warsztat...i ta puenta, " Bez końca " - toż to istna tortura i to ponadaczasowa jakś cy cóś :))......pozdro :))

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ha ha! Aż tak czarno to widzisz? Przecież jest tam jeszcze i srebro, i purpura... O czerni nie wspomniałam ni słowem ;) i do piekła mi nie po drodze. No chyba, że czytanie czegoś takiego to tortura piekielna. O, to mogę zrozumieć :D

[quote]u mnie tam nie pęka :))
Podoba mi się ta wada wzroku :D

[quote]czytam tu kilka niezłych porównań u przenośni, emocje aż grają ( złość, czy bezsilność , beznadzieja ) ...smutek może ?...myślę, że znawcy " białego " w mig przerobiliby Go na świetny wiersz :)) ...ja do nich nie należę... ale, ale jest warsztat...
Miło słyszeć, że coś w tym jest :)

[quote]i ta puenta, " Bez końca " - toż to istna tortura i to ponadaczasowa jakś cy cóś :))
Niektórzy lubią tortury, cy cóś mi się zdaje? ; ]

Pozdrawiam
:)