Marek Paprocki Opublikowano 26 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 co rano moje buty idą do pracy reklamówka niesie śniadanie a stara kurtka potrąca przechodniów na zakrętach ja zaś tymczasem zrywam lilie skacząc po lustrze wody
Jan Polski Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Noce i dnie - walc - etc. :) Odczucie znane wielu, którzy czują się tu i teraz, jak "nie-ryby" (nie-roby? :) w naszej mętnej rzeczywistości. Pomyślałbym nad tym wersem: "w tym samym czasie" (on ma wywołać tę metafizykę czy jak to zwać, dla mnie jest zbyt oczywisty, chyba wolałbym tu jakieś oryginalne - nowe określenie). Kolejny Pański ładny kamyczek filozoficzny. Pozdrawiam - Jan P.
Marek Paprocki Opublikowano 26 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 też pomyślałem o Nocach i dniach;scena ze zrywaniem lilji robiła wrażenie.Wers"w tym samym czasie"może być do poprawki, tytuł też.Czekam na propozycje.
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tak krótko do tego "w tym samym czasie" - otóż - niby "samym" w ziemskiej atmosferze brzmi jakoś nieswojo jednak kiedy wydąbędziemy się poza wskazaną purpurę nieba czas już "inszy" - w dwu różnych miejscach jest dwu różnym czasem a co dopiero w całej potędze kosmosu i skrzywieniu (podobno wdzięcznie wydzielanego przez czarne dziury) - ja bym to tak potraktował - że pierwsze strofy to właśnie tzw. "zejdź na ziemię" a ostatnie strofy jako "bujanie (lecz) poza obłokami" - bo ich w wodzie i w liliach brak z całym szacunkiem dla obu Panów autora i komentatora MN
Dotyk Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Luks. Mam tak samo:) świetnie. Krociutko i w dziesiątkę. pozdrawiam - Mirka
Catalina Acosta Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 W tym samym czasie nie poczułam nic. Przykro mi, czytałam Pana lepsze. Kicz. Cat&cmok
Witold Marek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 A np.: "podczas gdy", "w tym czasie", może: "drogą tuż obok" - zamiast w "tym samym czasie"? Choć i teraz dość trafne w całej swej surlogicznej urodzie. Pozdrawiam.
Jan Polski Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A "równocześnie" - jak "równolegle"? :)))) Przepraszam - żart. Jan P.
Marek Paprocki Opublikowano 27 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 ucieszyły mnie wszystkie komentarze nawet Cataliny, która oświadczyła publicznie, że mnie czyta.No a Messalin wprost zadziwia wiedzą astrologiczną. Kto wie może mój następny wiersz poruszy właśnie te obszary.Wszystkim dziękuję, bo cóż po pisaniu bez odbiorcy.
boris_kochno Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ciekawy wiersz... Codziennośc, bezwolność, pragnienie czystości i piękna...:-)
Rekomendowane odpowiedzi