Leszek_Nord Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Czarku, pomyślę nad uwagami. W poprzednim skierowałeś mnie w dobrą stronę. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja, też się zgadzam. Ale, ale... Chciałbym dodać, że są takie, które latają wybitnie, w odróżnieniu od tych, które nie latają. I dobrze, że są takie, co nie latają - nie byłoby rosołu. Wiersz nie trafił w mój target.Jestem syty. Inni, widzę, postrzeleni urodą dzieła, leżą pokotem.A może zmożeni głodem? Pozdrawiam Wiecznie Ciekawy Te, które nie latają, też latają, tylko trochę gorzej. To tak jak z ludźmi. Z rosołem, to już zupełnie inaczej. Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super - Tango, zastanawiam się, prędsze wydaje się latanie niż fruwanie...Pozdrowionka. Leszek
adolf Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 ptaki latają kiedy się na nie patrzy kiedy się nie widzi chodzą po ziemi dobre, ten fragment najlepszy, + :)
dzie_wuszka Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 myśl ok, formuła w moim odczuciu sztywna. jakby autor zbyt mocno naciągnął słowa na konstrukt myślowy. brakuje mi czegoś trudno uchwytnego, co ja na swój własny użytek, nazywam podkorową pieśnią. niemniej jednak w związku z istnieniem wyraźnej myśli, godzę się na autorski pomysł formalny bez szmerów ;) Pozdrawiam :)
Leszek_Nord Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Adolfie, dawno Ciebie tutaj nie było. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkorowa pieśń? Chyba wiem co masz na myśli. Muszę poćwiczyć, może wyjdzie następnym razem. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Fanaberka Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - z tego fragmentu bym zrezygnowała. Głód wiedzy też jest głodem, poza tym ptaki to znane głodomory. Bym dała tak:nigdy nie są syte są ciekawe I stałoby się spójne z rozdziawionymi dziobami. Bym jeszcze popracowała nad językiem wiersza, ale i tak nawet się podoba.
Leszek_Nord Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - z tego fragmentu bym zrezygnowała. Głód wiedzy też jest głodem, poza tym ptaki to znane głodomory. Bym dała tak:nigdy nie są syte są ciekawe I stałoby się spójne z rozdziawionymi dziobami. Bym jeszcze popracowała nad językiem wiersza, ale i tak nawet się podoba. Dzięki Fanaberko, pomyślę nad pomysłami, muszę się zastanowić, czy mi się to podoba. Widzę je zaganiane w poszukiwaniu jedzenia, którego wydaje się, jest w bród. Pozdrawiam. Leszek
janusz_pyzinski Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 takie ptaki są ze mną i we mnie pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Januszu. Pozdrawiam. Leszek
Dorota_Jabłońska Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Składam podpis na liście pochwał. Pozdrawiam Leszku, serdecznie :)
jacekdudek Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 cieszy, że wygrywa proste słowo, na juz, od razu, też "rozpracowuję" Te skrzydła, niemal je nazwałeś, ale czy dotyk słowa je określa, lepszy dla nich wiersz...pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 chodzę po ziemi z rozdziawionym dziobem szukając robaczka i stwierdzam, że...nie jestem ptaszkiem tylko robaczkiem! - ale tylko wówczas, gdy nikt tego nie widzi.... pełzanie i latanie, oto los...a ptaszki? w głowie... :) J.S
Leszek_Nord Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Doroto, cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie nazwałbym tego wygrywaniem Jacku. Nie wszystko da się rozpracować prostym słowem. Dziękuję i pozdrawiam. Leszek
Fly Elika Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 trafiony ten wiersz, a co jeszcze fajniejsze, to że te prawdziwe ptaki nie tylko są ciekawe, bo jak określić tą ciekawość :), ale jak dobrze odzwierciedlają loty z ziemi :) niezaciekawe i ćwierkają ostrzeżeniem na gwałtowne zmiany lotów jak pogody :) pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, może i z rozdziawionym dziobem, może i robaczkiem, może i pełzanie i latanie i ptaszki w głowie, ale może jednak coś więcej... Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eliko za wszystko dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi