Leokadia_Koryncka Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 wiatr śpiewa to chichocze a ona niezapominajki spojrzeniem z liśćmi wiruje raz dwa trzy cyt - marzy teraz tnie złoto jasne łany bochen chleba poczęty a to rutę utrwala na ścianach bieluchnych od łąk tych co kłaniają się obyczajem dawnym ona dalej stroskanej duszy dotknąć chce za grosik lub jak kto woli bez całą sobą ulecieć w nieżywą krainę jej owocu dotknąć och Safo miłość niespełniona oczekiwanie znów ten sam stan liryczny na pięciolinie dźwięku wzgórz rodzimych strachy na polu wszystkiemu winne oczy żywe niezapominajki co patrzą i widzą ps ma być Siostrzyczkę - w tytule przepraszam...
Anna_Para Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Ale ładne, Leo! Dasz radę poprawić literówkę w tytule!? Brrr, jak nie lubię inwersji, ale tu, jakoś tak, cieplutko, Para:) Ps. A "pięciolina" jest cudko!
Leokadia_Koryncka Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, poprawienie literówki w tytule jest możliwe na P. Tu nic nie zrobisz. Mam startą klawiaturkę, piszę na węch, i tak wyszło jak z poprzednim tytułem:( Wiem, że nie lubisz dopowiedzeń, ale tu są zamierzone i z niczego nie zrezygnuję. Dziękuję za cieplutko o wierszu:) Serdecznie - Leo.
krzysztof marek Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 zgadzam się z Anią. bardzo taki ciepły ten wiersz, z rozmachem w tym zakresie :) a tytuł uporządkujesz na "P", o ile pójdzie dalej ten wiersz, myślę że warto. pozdrawiam Leo serdecznie :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też się zgadzam akurat z ciepłym. O siostrze nie można inaczej, serce nie pozwoli. Cieszy mnie Twoje pozytywne o wierszu:) Dzięki! Serdecznie... Leo.
Magda_Tara Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Leo! sfrunęłam i oniemiałam prześliczny, delikatny, inwersyjny (jak mówi Para) co tylko dodaje mu uroku, cudowny, klasyczny, subtelny och, jak mi się podoba! brawo! w życiu nie umiem tak pisać :))))))) a Ty tak! tak! zabieram, Leo! ciach i do ula!
Leokadia_Koryncka Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Madziu, kopiasto pochwaliłaś wiersz:) Cieszę się jak nie wiem, co! Piszesz, że nie umiesz... bzdura... Mnie zachwycają Twoje. Dzięki Słońce za Ul, i poderwanie do lotu. Serdecznie... Leo.
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Bardzo czule i lirycznie. Do przytulenia obrazy. Najbardziej mi ten z pięciolinią, tylko nie wiem, czy nie poinno być "na pięciolinii". Przecinek w tytule chyba też niekonieczny? Całość wchodzi w uszy mięciutko. Pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, przecinek rzeczywiście niepotrzebny, ale tu nie da się zmienić. Może na "P", jeśli się zdecyduję na umieszczenie. Nie chodzi o pięciolinię z nutami, chodzi o pięć lin, czyli pięć wzgórz okalających miejscowość. Taka przenośnia. Dziękuję za miło o wierszu. Cieplutko - Leo.
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Jak już napisałam, to też pomyślałam, że to nie ta od nutek, Leo :) Pozdrawiam, tym bardziej zachwycona tym fragmentem :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej serdecznie - Leo.
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Ileż tu da się wyczytać Leo, siostrzyczka zapisana sercem, w każdym listku, nutce wiatru... Ileż miłości, uwielbienia. Ciepło, lirycznie, nieskazitelnie... Pozdrawiam, Grażyna. :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, W rzeczy samej sercem... Bardzo kocham moją Siostrzycę, a i ona odpłaca... Bardzo, bardzo za ciepło o wierszu. Serdecznie - Leo.
M._Krzywak Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Wykwintna uczta, nie zaprzeczam, nie zaprzeczam... Pozdrawiam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ciepło, a nawet smacznie o wierszu. Pozdrawiam - Leo.
Rekomendowane odpowiedzi