Ela_śmigielska Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Jednym zdaniem dziś zamknęłam dawny świat, zgasło światło zatrzasnęłam drzwi za sobą. Jedna chwila - i w pamięci żadnych dat, tylko nocą mocno tęsknię wciąż za Tobą.. Gdzieś przede mną już jutrzejszy czeka dzień moje życie, kilka trosk na szklanki dnie Pragnę zasnąć i usunąć się gdzieś w cień jak mi ciężko, tylko moje serce wie.. Jednym słowem pozwoliłam Tobie odejść, byś był wolny i mógł żyć - tak jak chcesz Ja spróbuję,niby cichy krąg na wodzie się rozpłynąć i w swym świecie zniknąć gdzieś..
Danuta Duszynska Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 "Ja spróbuję,niby cichy krąg na wodzie się rozpłynąć i w swym świecie zniknąć gdzieś.." "kilka trosk na szklanki dnie" - to najbardziej mi sie podoba. Uwazam, ze wiersz ma sporo fajnych metafor, jest poetyczny, zachowana sredniowka. Moze tylko te rymy gramatyczne i byloby swietnie.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 puenta perioratywna ,meldia ciężka ( jak dla mnie ) , wiersz dobry ....a co to ta średniówka - Danusiu , bo nie kumam ? :))))
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 .a...Pani Elu .....poproszę o refren i mamy przebój ....melodia coraz bardziej mi się podoba :))
Dyziek_ka Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Wiersz bardzo mi się podoba i absolutnie nie przeszkadzają rymy gramatyczne (nie ma ich wiele), ba.Podoba mi się wiele typowo polskich syczących dźwięczności. Dlatego pozwolę się nie zgodzić z propozycją piosenki. Choć to pięknie w dykcji brzmi : „zatrzasnęłam drzwi za sobą”. „ jutrzejszy czeka dzień” „zasnąć i usunąć się gdzieś w cień” „w swym świecie zniknąć gdzieś.” Chyba nikt nie odważył bym się tego ani zaaranżować ani zaśpiewać Pozdrawiam
Na indeksie Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Życzę Elu "oswojeń" bez łez - bardzo ładny wiersz. Pozdrawiam serdecznie.Małgosia
Ela_śmigielska Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Dziękuję wszystkim za komentarze..Już dawno nie zostałam pochwalona za wiersz na tym forum,więc to tym bardziej cieszy :) Chociaż wolałabym nie mieć powodu do pisania takich wierszy....
Rekomendowane odpowiedzi