Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

kopniakarze i faszyści - portalowy język f.isi

Bea.2u

Rekomendowane odpowiedzi

Wracam do tematu znieważenia, jakiego dopuścił się użytkownik o nicku f.isia, porównując mnie i innych do nazistów.

Pomówienia i znieważania są na tym portalu tolerowane i jak sami sprawcy twierdzą, postępują tak i będą postępować dopóki pozwala im na to administracja portalu. Takie zachowanie nie tylko łamie normy społeczne, ale i prawne. Na to są konkretne paragrafy. Jak bardzo patologiczną trzeba być jednostką, by działających na rzecz tomiku literackiego porównać do największych zbrodniarzy w dziejach ludzkości?

Wyłanianie fuhrera z grupy zajmującej się tomikiem jest porównaniem ich wszystkich do zorganizowanej nazistowskiej grupy zbrodniarzy wojennych. Więc pytam, jakie normy przedstawia tutejszy portal?

Interesujący był tu w dyskusji głos Pancolka, który nie widzi różnicy pomiędzy matczynym biadoleniem typu "załóż szalik, bo się przeziębisz" albo "nigdy nie wkładasz czapki", z porównaniem do nazisty! Ten brak prawidłowego osądu jest może już skutkiem preferencji braku norm społecznych na tym portalu. Wygląda na to, że przedstawia typowego tutejszego wychowanka.

Miachał, czy mam rozumieć, że skoro ciebie pomawiano o to i owo, to uznałeś obecnie, że będzie sprawiedliwie, jak ktoś mnie teraz porówna do nazisty? Cóż za dojrzała postawa pełna odpowiedzialności za siebie i innych.

Reasumując:

Oczekuję od użytkownika f.isia przeproszenia za porównania do nazistów i stosowania w przyszłości norm prawnych i społecznych przynajmniej w mojej obecności.

PS

f.isia, co oznaczają słowa: „wszelkie rachunki spłacam, a do kopów mam 'kopniakarzy'”?
Kim są twoi „kopniakarze”? Jaki masz stosunek do ludzi nazywając ich w ten sposób??
Chcesz powiedzieć, że wykorzystujesz ludzi do pastwienia się nad wybranymi użytkownikami?
Czy ten tekst mam odbierać jako groźbę, próbę zastraszania? – to kolejny paragraf!

PS2
vacker flickan,
nie widzisz różnicy pomiędzy stwierdzeniem, że ktoś ma skłonności przywódcze, a nazwaniem go faszystą? Porównaniem do największych zbrodniarzy mnie uwłacza. Jeśli tobie nie, to i tak nie zniżę się do tak tragicznie niskiego poziomu, by się tego dopuścić.

/b

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

pani Bea.2u
czy pani się dobrze czuje? bo wygląda mi, że ma pani wymioty

jeśli uważa pani, że któryś z moich postów był obelżywy i wprost skierowany pod pani adresem, to proszę sformułować konkretne zarzuty i sprawę skierować na drogę sądową,
jak pisałam wcześniej od zabawy w 'kopy' mam 'kopniakarzy', czyli prawników

pani Bea.2u
czy pani się dobrze czuje? bo wygląda mi, że ma pani wymioty

jeśli uważa pani, że któryś z moich postów był obelżywy i wprost skierowany pod pani adresem, to proszę sformułować konkretne zarzuty i sprawę skierować na drogę sądową,
jak pisałam wcześniej od zabawy w 'kopy' mam 'kopniakarzy', czyli prawników

;))))

Komu słowa do piosenki?
www.youtube.com/watch?v=-EtFJCDmlTc

Droga Bea.2u bardzo mi przykro ,że ktoś ośmiela używać obraźliwych ,pełnych pogardy słów!
Jesteś wspaniałą poetką, konsekwentną w krytyce i lubianą za miłe komentarze!
Jeżeli ktoś uważa inaczej- to coś z nim nie tak!!!
Ania
P.S.Zawsze znajdzie się ktoś ,kto zatruwa nam życie!

proszę admina o zabezpieczenie wszystkich postów pani Bea.u2 kierowanych pod moim adresem
- z góry dziękuję

może rzeczywiście już pora rozstrzygnąć kto i kogo znieważa,
a od tego są odpowiednie instytucje i tryby,

pani Bea.u2, proszę nie liczyć na to, że mnie tutaj pani wciągnie w konkurs plucia

Niestety Beato, na niektóre rzeczy i na niektóre osoby przymyka się tutaj oko, nie

wygrasz z tym, musisz się też pogodzić ze starą znaną piosnką: że sprawiedliwości nie ma,

banalne, ale fakt - jestem tego samego zdania. Otrzymaliśmy bana, nie wiedząc za co. Fisia

też otrzymała, ale to tak... wiesz, symbolicznie, dla zamknięcia buźki, kiedy należał się

na czas nieograniczony, przynajmniej.

tzn. ja tylko w kwestii technicznej (chociaż i z sensem mogłabym tu dyskutować) - w ciągu 5 lat w końcu czasem się bana dostało;p
przecież osoba zbanowana po próbie wejścia na forum widzi informację, za co i na jak długo dostała bana.
poza tym Michał, bardzo uczciwie, napisał te 'powody' również na forum ogólnym. zapytam zatem: jak to 'nie wiedząc za co'?

Jeśli się tak stanie - po konkursie odchodzę, bez możliwości odwołania :D

WARIACJA!
przepraszam, że zapytam, bo nie chcę być posądzana o złośliwości ;)) ale odejdzie pan tak samo jak ostatnio?:D

Szanowna Pani,

odszedłem, tylko Pani się zdaje, że pozostałem :) Jeszcze jakieś pytania?

Podpisuję się, mogę nawet własną krwią :)

Pozdarwiam serdecznie Aluna! Nie zrażaj się tym... myślą sobie, że są młodzi, piękni i żyć

będą wiecznie :)

A ja koniecznię chcę Ciebie po konkursie odwiedzić, może uda się jeszcze z Kimś :)

Buzial!!!

tzn. ja tylko w kwestii technicznej (chociaż i z sensem mogłabym tu dyskutować) - w ciągu 5 lat w końcu czasem się bana dostało;p
przecież osoba zbanowana po próbie wejścia na forum widzi informację, za co i na jak długo dostała bana.
poza tym Michał, bardzo uczciwie, napisał te 'powody' również na forum ogólnym. zapytam zatem: jak to 'nie wiedząc za co'?

Pewnie, wiem: za prawdę :) (bo coś takiego abstrakcyjnego jeszcze istnieje)

przepraszam, że zapytam, bo nie chcę być posądzana o złośliwości ;)) ale odejdzie pan tak samo jak ostatnio?:D

Szanowna Pani,

odszedłem, tylko Pani się zdaje, że pozostałem :) Jeszcze jakieś pytania?
nie, odpadam w tej sytuacji;) nie jestem lekarzem

• Dodaj nową pozycję...