Anna_Para Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Staroć, z warsztatu, ale: żeby nie przepadł :)
krzysztof marek Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 jak dla mnie ciekawie i na swój rozpoznawalny sposób Aniu ujęłaś znaczenie "Muzy", a tak konkretnie: "Muza" (wiem, niezdarna i chyba niedorzeczna moja odmiana). hm. mnie na przykład mocno dodaje skrzydeł fakt, że moje utwory czyta jedna, znana mi osoba. i to od początku pisania, jeszcze przed orgiem. zresztą, znakomita większość wierszy jest o Niej, dla Niej, albo powstała dzięki myślom związanym z Nią. ja myślę, że nie jest to jakieś uzależnienie, bardziej coś na kształt "katalizatora" - od razu przepraszam za takie niepoetyckie określenie ;) fajnie, że wyciągasz starsze utwory z warsztatu. ja też mam tam parę takich, które planowałem poddać ocenie tutaj na "P" ale nie weszły. zresztą, może i dobrze... pozdrawiam Aniu słonecznie i urlopowo :)))
Anna_Para Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Krzysiu: Dzięki za komentarz. Tak to właśnie jest, odgadujesz jak najbardziej prawidłowo. Kiedy czuję, że wierszydło w miarę coś warte, szkoda mi, żeby zbutwiało w szufladzie. Cieplutkie serdeczności, Para:)
Anna_Para Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Nessa - i tak dzięki, że zajrzałaś i zostawiłaś ślad. Serdeczności, Para:)
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 musisz rozpiąć nade mną psią radość istnienia...z "tego" najczęściej rodzi się wiersz :) dobrze, że wyciągasz "starocie" :) serdeczności Aniu :) Krysia
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Krysiu Tereso: Dzięki śliczne! Cieplutko pozdrawiam i lecę na wybory! Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Wiersz Twój Aniu nie przepadnie wielu z nas go przeczytało że starocie- ale ładnie dla mnie miło się czytało. Serdeczności Aniu:)
Magda_Tara Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 u mnie same starocie i wcale nie takie dobre. smutno mi z paru powodów buziak! ładny wiersz z warsztatu - pamiętam
Oxyvia Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Bardzo dobry "warsztat", sprawne pisanie, operowanie rymem, rytmem, przenośnią, neologizmem. Co prawda, nie bardzo rozumiem przesłanie. Dym, zatrwoga, aleja do nieba, samotność - ale do czego to wszystko pite? I co ma wspólnego z pisaniem wierszy? Czegoś brakuje, może jednej strofy, może kilku - czegoś jest niedosyt, jakby ktoś wyrwał kawał tekstu i dlatego zostawił dwie niepasujące do siebie strofy. Dopracuj wiersz, zrób zrozumiałym, a będzie to wspaniały utwór. Pozdrawiam serdecznie.
M._Krzywak Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Dwa szczegóły bym wymienił, ale to nie czas i miejsce - zostawiam ślad - byłem, czytałem, dwa pierwsze wersy są naj! Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Bolesławie: Dzięki. Jeśli zostanie zapamiętany - miło mi. Cieplutko pozdrawiam. Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Taro: Miło mi bardzo, że pamiętasz wiersz z warsztatu. Dziś mam do niego inny stosunek, niemniej jednak, jak każdy, jest to dla mnie ważny tekst. Cieszy mnie, że nie masz uwag warsztatowych. Cieplutko, jak zwykle. Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Oxywio: To jest skończony tekst. Nie wierzę, że nie rozumiesz, o czym jest. Dopowiadanie w nim treści - nie ma sensu. Cieszy mnie, że doceniasz warsztat. To i tak wiele. Zatem - cieszę się, że jest, jak jest. Serdeczności, cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Michale, ponieważ nie wiem, o jakich szczegółach mówisz, trudno mi się odnieść do komentarza. Szanuję, że zostawiasz ślad, za co Ci niniejszym serdecznie dziękuję. Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Aniu, wiersze się nie starzeją, co najwyżej autorzy:) Dla mnie wiersz zacny, jak wszystkie Twoje... Serdecznie... Leo.
Anna_Para Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Leo: Bardzo dziękuję. "Zacny" - to przepiękne słowo! Cieplutko, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 jak dla mnie przeładowany / gdyby go uszczuplić szyk fraz też kombinowany / po pierwszych dwóch frazach myślałem że polecę tak do końca że zabierze mnie w jeszcze ciekawsze momenty ale zagmatwał / no ale wiersz Twój (będą lepsze) ;) t
Anna_Para Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Tomaszu, dzięki! Masz rację, że wyjątkowo mam tu inwersję składniową (aż w jednym zdaniu - pierwszym), a nie lubię tego, jak wiesz, bo zawsze mam Ci ją za złe. Dlatego uśmiecham się nad Twoją recenzją i obiecuję poprawę! Mistrzu inwersji! :) Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi