Pielgrzym Ostatni Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Róża we śnie...w mały pąk skulona. Cicha, poważna, gdzieś w sercu na dnie Skryta przed światem - nieutulona...? Gdzie tylko płatek czerwony spadnie Tam pytań tysiąc śni się na jawie: Skąd przyszłaś różo? Gdzie wcześniej byłaś? Jakżem cię dotąd omijał w trawie? Dlaczego płatki miękkie ukryłaś? Czemuż ten pąk, co od innych stronił, Ochoczo lgnie do strudzonych dłoni? Róża z uśmiechem odgarnia włosy, Przechyla główkę na bok zalotnie I milkną wokół wszelkie odgłosy, I świat na głowie staje przewrotnie! Pąk wtem rozkwita i wszystko znika, W milionach płatków pielgrzym oślepły Dłoni znienacka pustych dotyka - Jamżem to sprawił? Mój oddech ciepły? Czy to był serca radosny pośpiech... Czy śpiącej róży niewinny uśmiech?
Ela_Ale Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ten wiersz jest tak ciepły jak Twój w nim oddech. Masz zręczne pióro, świetny atrament i dłoń lekką do poezji. Stacja nadawcza jest obszerna i panel sterowania ma bardzo sprawny. Potwierdza się to, co napisałeś (i ja też) pod wierszem Pawła. Pozdrawiam. E.
Dżoana Eł. Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Taki delikatny , lekki ten wiersz i to uosobienie róży bardzo mi się podoba :) Pozdrawiam .
Na indeksie Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Piękny jak zwykle Piotrze!Z wielką przyjemnością czyta się taką poezję. Pozdrawiam bardzo serdecznie.Małgosia
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ten Pielgrzym nigdy nie dojdzie do celu swojej wędrówki gdy róże bez kolców rosną na jego drodze. Piękne jest Twoje pielgrzymowanie Piotrze! Pozdrawiam.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiedz mi tylko Elu, dlaczego wiersze w tym rodzaju chętniej zamieszczam na bezlimiciu (nie wymyślił ktoś ładniejszej nazwy?), a nie na P? (nie mówiąc o Z)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, mi też bardzo :)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja serdecznie
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na szczęście ja już swoją samotnię (!??) mam, więc tak sobie krążyć teraz mogę bez końca... (na ile "Samotnia" mi pozwoli) :) PS. a ta róża o której wszystkie wiersze oczywiście już kwitnie w MOIM ogrodzie :))))
Ela_Ale Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Tutaj panują lepsze klimaty. Nie zmieniaj tego. E.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie. Na pewno cieplejsze. Chociaż na P dość umiarkowane, ale nie zamierzam nic zmieniać :)
Rekomendowane odpowiedzi