teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 asceza chyłkiem połyka marzenia bezwstydnie łakną rarytasów wciąż mało za daleko jesteś podskórna tajemnico wytryśnij ze źródła mocą miłości ucztujmy od zaraz
Nata_Kruk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tereso, czy tytuł.. "postem nie oszukasz ego"..kierujesz do czytelnika..?.... to żart.. ;) Treść tego krótkiego wiersza jest niejako kontrą na pierwszy wers...asceza chyłkiem połyka marzenia Nasuwa się pytanie, czy post wynikał tylko z tradycji religijnej i o jakim poście mowa..? Doczytuję pomiędzy wersami, że peelka zaprasza na ucztę... miłości (rarytas), której z pewnych bliżej nie wyjaśnionych przyczyn było jej ciągle za mało. Pozdrawiam... :)
Magda_Tara Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 marzenia gonią :) ładna miniówa, ponętna, wieloznaczna, jak widać buziak, Kryś!
Eunicee Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Piękne są Twoje wiersze,zawsze takie piękne i tak mi pasują,że jej:) pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 tajemniczy. podskórnie ;) bunt przeciwko postowi, jaki by nie był, to troszkę droga na skróty. być może uzasadniona. pozdrawiam Krysiu :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Taka miła miniówka i oczywiście z nutką liryki i dobrze, ładny przekaz. Kojarzy mi się humorystycznie: Wyrzekanie się łakoci choćby całuska jednego niech poszczą sobie idioci wolę ucztę na całego:))) Serdeczności Krysiu.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Teresko, uśmiecham się za każdym razem, czytając Twoje wiersze, jak wyczarowane :) Dziś szczególnie, bo mi ta Twoja niecierpliwość taka bliska :) Pozdrawiam serdecznie :)
Książę Adelajda Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Moje freudowskie Ja mówi mi, że wiersz jest niezły.
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bingo, Judyt! moc serdeczności i uśmiech dla Ciebie :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natko, znaczenie "postu" pozostawiam indywidualnej innterpretacji Czytelnika :) Bardzo mi się podoba Twoje "doczytanie" pomiędzy wersami ... Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no wiesz, jak to marzenia...zawsze głodne :) dzięki Madziuś :))) uściski z buziolami - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eunicee, rozpieszczesz mnie, ale ...to bardzo miłe :) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, "podskórnie" może być "podświadomie", więc niekoniecznie bunt ...po prostu ludzkie ego często ma sprzeczne pragnienia, gdy "post" na siłę dla zasady wbrew miłości... Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy słodycz nęci ducha asceta serca nie słucha biczem smagając ochotę miłość odkłada na potem :)))) Dziękuję Bolku i serdecznie pozdrawiam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dorotko, my kobiety :)))... potrafimy być niecierpliwe...w miłości :) Dziękuję. *D :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Książę Adelajda :)) Twoje "freudowskie Ja" jest bardzo przychylne :) Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Marek Konarski Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 postem nie oszukasz ego asceza chyłkiem połyka marzenia Widzę tu jakiś konflikt znaczeniowy, utożsamienie ego z marzeniami, a są to strony dość skonfliktowane ze sobą. Asceza, to jawny i świadomy wybór/ dążenie, sprowadzenie go do ukradkowej aktywności, odbiera mu sens.
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 znowu króciutko i w "dziesiątkę ".
Nessa Isilra Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jeśli już ma być poprawnie metodologicznie to chyba superego się postem nie oszuka.
Rekomendowane odpowiedzi