Bartek Król Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Znikamy rozczepieni przez kosmiczną siłę przyciągania rzeczy Jestem podzielony na gatunki rodzaje Z plakietką "wzorowy uczeń" na czole Ze zwolnieniem chorobowym mam wolne od życia jestem na chorobowym Idę bogu zanieść usprawiedliwienie znowu podrobiłem podpis mamy ( zawsze się udawało) Dziś przechylam się za granicę i już nie wiem gdzie jestem Obrazy, obrazy, czerwone krzyże na zmrużonych powiekach Dźwięki, dźwięki, galopujące myśli Wychylam się bardziej, wolałbym nie wracać i czuję powoli jak tonę, w lustrach wyobraźni i już nie mogę, nie teraz dziś już nie wrócę I tylko spadanie, bezład myśli Już mnie nie pozbierają i dobrze.
bruno seping Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 się jeszcze trochę pouczyć musisz, żeby wyszło dobrze. ale skoro wzorowy uczeń jesteś, to pewnie dasz radę:) pzdr.
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Bartek, no nie... daj się pozbierać... to dla Twojego dobra..! Co do wiersza... fajny tytuł.. i dla niego z ciekawości zajrzałam. Niestety, już pierwsze wersy zniechęcają do dalszego czytania, przynajmniej mnie...Znikamy rozczepieni przez kosmiczną siłę przyciągania rzeczy Jestem podzielony na gatunki rodzaje..... Początek.. czasownik w l.mng.... ok.. Skoro.. rozczepieni przez kosmiczną siłę przyciągania, to słowo.. rzeczy.. wydaje mi się zbędne. Zaraz potem "skaczesz" do 1 os. w l.poj... a do tego dzielisz sam siebie na gatunki i rodzaje... to wręcz się kłóci ze sobą... jednostka podzielona na gatunki..? Czytaj, czytaj.... nasze forum także, bo są świetne kawałki... Serdecznie pozdrawiam... :)
Bartek Król Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Nareszcie konkret Nato. Dzięki za słowo. Podział jednostki na gatunki. Widzę, że to niezrozumiałe, choć (może to dla mnie gorzej) całkowicie świadomie użyłem tego zwrotu. Bezsensem jest tłumaczenie własnego tekstu, więc się nie zagłębiam, ale może świadoma mojej świadomości przełkniesz to i odczytasz inaczej? W każdym razie, dzięki.
Marek Konarski Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 mam wolne od życia dziś przechylam się za granicę i już nie wiem gdzie jestem obrazy, obrazy, czerwone krzyże na zmrużonych powiekach dźwięki, dźwięki, galopujące myśli wychylam się bardziej, wolałbym nie wracać i czuję powoli jak tonę, w lustrach wyobraźni i już nie mogę, nie teraz dziś już nie wrócę i tylko spadanie, bezład myśli już mnie nie pozbierają i dobrze Tak to widzę, cały początek jest do bani i odciąga uwagę od tego co istotne.
cezary_dacyszyn Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 na razie raczkujący książę - ale Królem możesz być :-)
Bartek Król Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza część, może trochę nieporadna i chaotyczna, ale jak dla mnie (chyba muszę bronić tego co napisałem?), druga część jest zbyt uboga, bez pierwszej. Dzięki za komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi