Paweł Fiedys Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 "Nie pozostawię was sierotami. Przyjdę do was". (J14,18) byłem samotny a więc wysłałem telegram odebrał *** z tęsknotą położyłem głowę na zmarnowanym życiu pozwoliłem by na niej stanął swoimi bosymi stopami nie czekał chwili nagły dreszcz otworzył drogę miłości rozluźnił skurczone lękiem w zawrotnym tempie walące serce łzy bez-smutku popłynęły wartkim strumieniem wzajemne zapewnienia że już na zawsze odpłynąłem *** a teraz całe życie tęsknię to taka moja pielgrzymka do chwil których się nie zapomina pozostających w moim centralnym tabernakulum i jak magnes przyciągających całą moją istotę od momentu kiedy czas się ulotnił jak przysłowiowa kamfora martwicza błona na moich oczach cofnęła się odsłoniła spojrzenie i choć zaraz powrócił to był już inny wciąż czekam aż zniknie ponownie i mam też jakąś dziwaczną pewność że tym razem umknie nam na dłużej
Ela_Ale Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Przemawiasz do mnie tym wierszem. Ładny, z nerwem (jeśli wolno tak napisać?). Pozdrowienia. E.
Paweł Fiedys Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolno,Elu. Dziękuję Ci bardzo. Dużo razy go edytowałem i nabiłem sobie liczby wyświetleń. Tak się składa, nie wiem dla czego, że widzę te moje wiersze dopiero po wrzuceniu na forum. Pozdrawiam. Paweł F.
Rekomendowane odpowiedzi