Judyt Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 to nie jest takie proste mówisz że jesteś doskonały -liczą się tylko twoje niedoskonałości to one są przyjmowane gdy ubogi słuchasz lub nie chcesz swojego krzyża ale nie chodzi o kręgosłup a o codzienne umieranie i czyny własne przebite gwoździami na całą ja bez licytacji o świętość jeśli droga ptak odlatuje jak dusza ulatnia się pośród zgiełku wyczerpania nitki i już się nie bronisz owocem wybrakowanym
krzysztof marek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 heh, no ciekawie napisane po pierwsze, podoba mi się forma utworu. słuchanie swojego krzyża, przyjmowanie, to trudne tematy. zresztą, sprawy wiary lub niewiary, jej wpływu na bycie takim a nie innym, tak samo. z utworu przebija mi kontekst relacji w związku - temat rzeka w kontekście jak wyżej. nie na zasadzie ideologii ale zwykłych spraw codziennych. jeszcze sobie poczytam Judyto i liczę na powtórne spotkanie na "P". pozdrawiam bardzo :)
Judyt Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krzysiu i tutaj, bardzo się cieszę z takiego czytelnika jak TY. (:to bolesne tematy(dlatego omijane), ale ktoś może musi je podejmować? Fajnie odczytujesz- za każdym razem, J. serdecznie i również(: miło mi bardzo
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Judytko uważam, że dobrze ujęłaś puentę wiersza. forma ciekawie poprowadzona. krzyż od którego każdy śmiertelnik ucieka... dobry wiersz na plusior. serdecznie
aluna Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Uwolnić sie oby z krzyżem! ŚWIETNY WIERSZ-GRATULUJE! SERDECZNIE! ANIA
Judyt Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jadwigo za plusiora(:i ślad, zdawałam sobie sprawę umieszczając go, że nie znajdzie wielkiego odzewu, czy poparcia tak to już jest.. J. serdecznie
Judyt Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję kochana Haniu za przybycie myślę, że to nie mnie należą się te gratulacje. J. serdecznie i wzajemnie Chwała Panu
Rekomendowane odpowiedzi