Tomasz_Biela Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 przed oczyma wypalający się papieros drink polityka biurokracja miłość religia przed oczyma stosy pragnień czekają na czary w kaftanie schizofrenii do swojego drzewa cienia przypasany kurewski rozdział kurewsko zmusza do picia do polityki co to zagrycha do zapisywania nie wiadomo komu swojego i kolegi testamentu każe kochać przez nienawiść i na odwrót każe wierzyć przed oczyma rozdział za rozdziałem dział za działem ostrzeliwuje drzewo krew tryska jak żywica krew pije się dziś jak wodę kobiety wpuszcza się do wanny wchodzi się do niej tylko aby się umyć kurewski rozdział
wanesa_ciska Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Chciało by sie powiedzieć ,,że peel sobie ponarzekał na ten k,,,,wski świat ,że nie ma nadziei by colowiek zmeinić się dało ...pozdrawiam
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 wyraz "kurewski" jedyną atrakacją utworu a motyw z kobietami w wannie po prostu niesmaczny. pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 przed oczyma stosy pragnień czekają na czary czary zaczynają działać :) a nie mówiłam? powiedziałam w W. teraz też to samo - mimo agresji, surowości, dzikości podoba się :)) :*
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. błędne dane przemyśleń / tyle / dzięki
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ponarzekał i ponarzeka i będzie narzekał i wie że to nic nie da / dzięki
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schlebiasz mi / dzięki t
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Magda mimo wszystkiego co zawiera ten tekst / t
Judyt Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. błędne dane przemyśleń / tyle / dzięki -pragnienia niezaspokojone zwykle prowadzą do destrukcji - i nie ja to wymyśliłam i to powyżej też, cóż...(: J. serdecznie i dobrej niedzieli
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. człowiek swoich pragnień nie zaspokoi nigdy pragnienia to ciernista studnia bez dna / a destrukcja ma zawsze różne fundamenty/ wzajemnej niedzieli / t
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 myśl jest, trzeba dopracować pozdrawiam :)
HAYQ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 przed oczyma stosy pragnień czekają na czary w kaftanie schizofrenii do swojego drzewa cienia przypasany kurewski rozdział tak, otacza nas schizofrenia, nawet przyroda się buntuje jedynie ci w kaftanach bezpieczeństwa nie nawykli szukać przebierają w bestiach ;))) Troszkę bym skrócił, chociaż powtórzenia, ale ten fragment akurat do mnie trafia, bo też o drzewku ostatnio nabazgrałem Pozdrawiam.
bruno seping Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 przegadany. ale myśl jest. pzdr:)
Marek Konarski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 przed oczyma wypalający się papieros drink polityka biurokracja miłość religia przed oczyma stosy pragnień czekają na czary w kaftanie schizofrenii do swojego drzewa cienia przypasany Cały ten przydługi wstęp, do pominięcia - lepiej gdy poeta pisze, niż opowiada, o czym pisać ma zamiar :)
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie trzeba / dzięki t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem że tekst jest do skrócenia ale pozostawiam go takim jaki jest niech się ociera o kicz niech się kotłuje w nieścisłościach i niedorobieniu ;) to taki lekceważący siebie nieco tekst niech się lekceważy / dzięki t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myśl jest zawsze / dzięki t
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lepiej gdy poeta kształtuje słowo na swój sposób a czy komuś się to spodoba czy nie to już groteskowa baśń / dzięki t
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Przez cały tekst widzę ten papieros i prowokacyjnie wypuszczony kłąb dymu wijący się między wersami. Mimo że nie lubię palaczy, takie charakterne palenie może się podobać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi