Pielgrzym Ostatni Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 W zgięciu Twojego ramienia Egipskie wzory Jak żyłki w marmurze Być może coś znaczą Rzeźbiony obojczyk Godny Afrodyty Wychodzącej z fal Wiecznego pożądania Nie dla mnie Syreny Kasandry greckie Ani nawet piękne Heleny Pachnące olejkiem figowym Nie skuszą mnie Nadziewane daktyle Przybrane oliwkami W księżycową kreteńską noc Kiedy tu na rześkich Nizinach Północy W sarmackim brzeźniaku Bez mitycznych bogiń Widzę w zgięciu Twojego ramienia Słoneczne polany Uśmiech dzikiej puszczy I wyprawione skóry Tak wiele obiecuję sobie Po tym twardym posłaniu Podsuwając pogańskie ramię Pod Twoje boskie sny
Oxyvia Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jaki piękny erotyk! Wyraża zachwyt dla kobiety Północy, a równocześnie - dla naszej części świata: zarówno dla naszej surowej, dzikiej i bujnej przyrody, jak i dla pierwotnych, tak samo dzikich i surowych, i tak samo pięknych i tajemniczych zwyczajów pogańskich - dla naszej tradycji, korzeni, dla soli tej ziemi. Naprawdę piękne i głębokie.
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Bardzo na tak Twój wiersz. Jest pełen majestatu ale jednocześnie wyważony. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 ojej, Pielgrzymie, jestem zachwycona :) "erotyk" w bardzo szerokim pojęciu...począwszy od ukochanej kobiety po umiłowanie rodzimej ziemi, własnych korzeni i zachwyt nad pięknem świata...i bardzo pasuje do Twojego nicku "Pielgzym" (wędruje, obserwuje i podziwia) bardzo mi się podoba :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Monika_Gromala Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Aż za dużo tego wszystkiego. Myślę, że w połowie bym zasnęła.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że trafia ten wierszyk. To jest erotyk adresowany do naszej właśnie sarmackiej ziemi :) Kocham nasz kraj bez zbędnej egzaltacji i uważam, iż wielkie to szczęście że urodziłem się tutaj i w tym czasie. Pozdrawiam ciepło, Piotr
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Janie, za ten majestat wyważony, bo z tym miewam problemy. Pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu - tak, mój nick do mojej "twórczości" ma odniesienie. Bardzo mnie cieszy, że czytasz podobnie do Oxy, adresatem jest właśnie nasza ziemia głównie. Też serdecznie, Piotr
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moniko, nie szkodzi, to jest pisane do śpiącej właśnie. Pozdrawiam
Eunicee Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 No... Ładne ładne:) podoba się pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Wybacz Pielgrzymie, jak dla mnie trochę zbyt słodko i aż mnie łapa świerzbi, żeby co nieco wyklepać i skrócić, ale Paniom jak widzę się podoba, więc sza… Pozdrawiam
Marek Konarski Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Za długie wprowadzenie do "pogańskiego ramienia". Zamiast świecidełkowej wyliczanki (autor chciał się wykazać ?), przydałaby się jedna wyrazista, soczysta fraza.
6 kilo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 och Piotrze, tylko Cię podziwiam za piękne pisanie wierszy, a tak w ogóle, to jesteś wrażliwy bardzo facet, gratulacje, jacek.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Wyczarowany bardziej niż napisany :) Urzekł.
bruno seping Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 jakoś nie umiem erotycznie odebrać słów, że piękna jest nasza ziemia i patriotycznie leżenia kochanków w brzeźniaku coś mi tu jakimś romantyzmem i dziewiętnastowiecznością zaciąga. stepy akermańskie czytałeś ostatnio, czy co? stawiam sprzeciw. bo pisać umiesz. ale na boga - nie tak! pzdr.
marek_cz. Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pielgrzymi, tytuł przyciąga, a wiersz dopełnia reszty. Pozdrawiam, marek.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz, miło że wpadłeś. Słodko - nie przyszłoby mi do głowy, gdzież tam dodałem cukru nieświadomie, może te figi i daktyle :)? Wyklepać - proszę też napisz konkretnie, gdzie widzisz wgięcia, nie uciekam od krytyki. Skrócić - jedni lubią długo, inni krótko; jeśli jest dobrze, dlaczego pozbawiać przyjemności czytania? A jak widać z komentarzy Pań, długość nie przeszkadza... Pozdrawiam, Piotr
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po zamianie rozkołysanego wstępu na jedną soczystą frazę to nie byłby ten sam wiersz i nie ten klimat. Można oczywiście - tak jak zamiast całego kawałka tortu, zjeść tylko wisienkę i trochę kremu. Tak jak pisałem do HAYQ, każdy jednak ma swoje preferencje co do stylu. Myślę też, że do różnych treści można przedkładać różne style. Pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, nie wiem co napisać poza tym, że ja Tobie zazdroszczę pięknego stylu Ja jeszcze nie mam pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi