Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobrze powiedziane: ludzie zapatrzenie we własny ból są znieczuleni i nieszczęśliwi. Nie można być szczęśliwym, kiedy żyje się wyłącznie dla siebie i tylko własnym życiem.
Dobry wiersz.

Opublikowano

temat refleksyjny i dobrze, że o tym piszesz, jednak wg mnie forma wymaga dopracowania warsztatowego (rymy mogłyby być ukryte wewnątrz wersów i mniej czasowników)
oczywiście to tylko moja sugestia

serdecznie pozdrawiam :)
Krysia

Opublikowano

według mnie nic odkrywczego. ale sprawnie napisany wiersz, bez sztucznego wydłużania. pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym  Takich wierszy jakbym chciała AI nie napisze. Próbowałam, jak napisał, myślałam, że umrę ze śmiechu, i żeby nie było, zapytałam czy wie co co to średniówka, rytm, rym asonansowy - wszystko wie. No to poprosiłam o trzy zwrotki, pisane dziewiątką, ze średniówką po piątej sylabie, z dobitną puentą, podrzuciłam rekwizyty, (bo wiersz miał być na temat obrazu) takie jak światło, cień, rama, farba, kolor, zapach, klimat itp. Niestety, nic nie było jak powinno. Zwracałam mu uwagę, ładnie przepraszał, ale nie potrafił. Za to kiedy poprosiłam o wolny, napisał w sekundę, tylko, że to zupełnie nie mój klimat. Podziękowałam, bo on jest bardzo grzeczny, więc ja też, no i napisał: Cieszę się, że mogłem pomóc. Eeeetam, wolę go zapytać o której SKM do Gdańska, to potrafi. Zgadzam się z Tobą, że upora się w niedługim czasie i z taką poezją jak lubię, no ręce opadają i chęci do pisania też.
    • @Leszczym  Behind his mask, He was only human,  A person who feels Like you and me.   Za swoją maską Był tylko człowiekiem, Osobą, która czuje Jak ty i ja   O ten urywek mi chodziło, jako komentarz do rozmowy, a do wysłuchania piosenki zachęcam, Gioeli to jeden z najlepszych rockowych wokali ever.
    • @Domysły Monika to nie jest mój, mogłyby być:) rośnie sobie sam tak piękne i pachnie:) stare mury i piękna wisteria :) dla mnie rozkosz :) @jaś mam podzielną uwagę. Nawet trój-wagę:)
    • Motylku. To Ty jedną ręką rozmawiałaś ze mną o śledziu ze śliwkami i winogronami a drugą skrobnęłaś taki wiersz ? Nie do pojęcia. Zapach, najbardziej pierwotny ze zmysłów. A tu upojna wisteria !!! Zapachem mnie nęć.....Motylku.
    • @violetta o patrz jakie cuda ...ja nie mam ręki do kwiatów 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...