Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobrze powiedziane: ludzie zapatrzenie we własny ból są znieczuleni i nieszczęśliwi. Nie można być szczęśliwym, kiedy żyje się wyłącznie dla siebie i tylko własnym życiem.
Dobry wiersz.

Opublikowano

temat refleksyjny i dobrze, że o tym piszesz, jednak wg mnie forma wymaga dopracowania warsztatowego (rymy mogłyby być ukryte wewnątrz wersów i mniej czasowników)
oczywiście to tylko moja sugestia

serdecznie pozdrawiam :)
Krysia

Opublikowano

według mnie nic odkrywczego. ale sprawnie napisany wiersz, bez sztucznego wydłużania. pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Toyer   "Na tablicy kredą zapachnie pożądanie"  - to zdanie już ze mną zostanie, gdy tylko odwrócę się do tablicy. :)  Rzadko spotykam wiersze, które tak łączą czułość z erotyzmem, nie tracąc ani grama elegancji.  Śliczny wiersz! :)
    • @Whisper of loves rain    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ślicznie!

bardzo mi się podoba! Pozdrawiam serdecznie
    • @Łukasz Wiesław Jasiński tu są białe noce, jest paseczek słońca nad morzem:) do końca nie zachodzi:) godzinka 23 widno:) także superowo:)
    • @Simon Tracy   Bardzo ciekawe obrazy są w tym wierszu. Motyw wirusa, którym jest "gen życia", to jeden z najciekawszych fragmentów tego tekstu. Wiersz czyta się jak zapis gorączkowego, apokaliptycznego snu.   Z innej beczki:  Dziś kupiłam  nowe wydanie opowiadań E.A.Poe "Opowieści miłosne, śmiertelne i tajemnicze" - jest ich 37. Z tego zbioru znam dosłownie kilka. Piszę Ci o tym, ponieważ biorąc je do ręki pomyślałam o Tobie, że gdybym nie zaczęła czytać Twoich tekstów, to pewnie przeszłabym obok tej książki, myśląc - "zbyt mroczne i straszna dla mnie". A tak - odkryłam na nowo ten rodzaj literatury! Dziękuję! :)
    • @LessLove  

prooooszę ! Tak ślicznie proszę! Zdradź chociaż pierwszą literkę @andrew   Sny i Ty dziękuję  @andrew ! Słońce dla Ciebie @Berenika97    

nie przesadzajmy! pozdrawiam i dziękuję Bereniko
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...