Maciej_Satkiewicz Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Adam kochał Ewę dlatego przyjął od niej jabłko odtąd także uwierzył że urodziła ich ziemia ustanowiła nowe prawa wydała kwiaty i pszczoły nie mając usprawiedliwienia dla nagich pragnień w lusterkach wody w makijażu wiosny łamie światło w surogat ekscytacji to postać fizjologiczna z natury dwoista jak niewierne źródło nieodłączna od niej jabłoń Bóg przysłał ptaki
Goliard Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 nasuwa się pytanie - po co zwracać uwagę? :) pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Adam kochał Ewę - jeżeli musiał to pewnie kochał, bo nie miał alternatywy (prze...ne). możliwym jest również, że nie kochał. bo pokochać to wybrać "z" a z czego wybierać nie miał (jeżeli o gatunek ludzki chodzi;) . enigmatyczność przekazu jakby go enigmą zakodowała. za głupi jestem, jezeli to mial być dowod na istnienie boga to mnie nie przekonałeś.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żebyś się pytał ;P pzdr.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1. Brak alternatywy uniemożliwia miłość? 2. Możesz założyć, że jej nie kochał i napisać nowy wiersz. 3. To taka metafora (Adam i Ewa). to nie miał być dowód na istnienie żadnego boga. :) pzdr.
Agata_Lebek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam wrażenie, że już go kiedyś czytałam (?) Podoba mi się ten "kawałek": z natury dwoista jak niewierne źródło nieodłączna od niej jabłoń
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 @Maciej_Satkiewicz Chciałabym moc bardziej zrozumieć ten wiersz... zaintrygował mnie...
Rekomendowane odpowiedzi