anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 choćby krzykiem was podniosę z ciepłych grobów wy szubrawcy niewolnicy przeznaczenia odchodzicie po kolei tak po prostu mówiąc czasem (lecz nie zawsze) do widzenia w garniturach i sukienkach nieśmiertelnych z zelówkami które budzą tylko żałość nazbyt czyści eleganccy niemal lepsi krzywe plecy prostujecie (a gdzie starość) z marnych skrzypiec w gardłach struny porozrywam ja szlaleniec i buntownik jednej chwili w czystym strachu (wiem to) drzemie taka siła z której nawet święta ziemia nie chce szydzić mówią wariat (lub wariatka) stracił rozum zamknąć w celi zaciśnięty w pięści umysł a ja nie chcę na krawędzi świeżych grobów tylko płakać chcę oszaleć i się upić chcę się upić nieprzytomnie bezgranicznie nagą prawdą położoną w prostą trumnę chcę wydrapać złością oczy i nie widzieć że się zgodzić na to muszę a nie umiem potem zrodzi się w milczeniu jakaś pewność i pozbiera strzępy myśli z dna rynsztoków że to wszystko co jest za mną jest przede mną nim odejdę znajdę źródło a w nim spokój
teresa943 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 potem zrodzi się w milczeniu jakaś pewność i pozbiera strzępy myśli z dna rynsztoków że to wszystko co jest za mną jest przede mną nim odejdę znajdę źródło a w nim spokój piękny refleksyjny wiersz z bardzo głęboką i mądrą pointą, podoba się i zamyślił :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A tu przeglądałam starsze wiersze. Wracam i biorę do poprawki. Ale ten akurat wstrzelił się w dzisiejsza podogę "jak ulał" :-). anna
Anna_Para Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Piękny wiersz Anno! Dla mnie nosi on tytuł "Źródło" - po prostu! Cieplutko i refleksyjnie, zamyślona Para:)
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być źródło, ale wydawało mi się za proste i wyszło jak wyszło. Miałam problem z tytułem tego wiersza :-). Dziękuję za uwagę. a
Magda_Tara Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 niech będzie, jak powinno: "Źródło" pięknie piszesz Anno, czy wszystkie Anny tak mają??????? :))
anna_rebajn Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na orgu nie ma zasady - czego Ty Magdo jesteś najlepszym dowodem :-). anna
Rekomendowane odpowiedzi