zdrojek Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 spoglądam na sterczące sople topniejącej wiosny chylące czoła niepokonanemu rozpadowi. w wygięciu bledną twarze a kręgosłupy ujadają zgrzytem łamanych kości. jeżeli dzisiaj poniedziałek wrócę w piątkowy wieczór gdy wypełni się zmiana. zamoczę dziecięce stopy, świat na zewnątrz - ciemny i okrutny, ludzie klęczący i ziemskie zjawy. ja pośrodku kałuży, czarne do kostek nogi i swąd brudnego deszczu zamoczę dziecięce stopy, świat na zewnątrz - ciemny i okrutny, ludzie klęczący i ziemskie zjawy.
Marcin B Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Pierwsza zwrotka troszkę drażni monotonią konstrukcyjną metafor, wiesz, co mam na myśli ;) Jeszcze ta inwersja czarne do kostek nogi niepotrzebna imo. Ogólnie wiersz zaintrygował, ale nie mam dziś głowy do interpretacji, czytam sobie kroniki Amberu i daję umysłowi odpocząć.
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 kształty często się deformują i ma na nie wpływ wiele czynników ten wiersz mógłby się skończyć po III strofie i ja tak go sobie zachowam w pamięci pozdrawiam r
krzysztof marek Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 szczególnie przypadła mi druga strofka. taka "pogodowo-osobościowa" huśtawka. klimat tworzy powtórzenie czwartej i szóstej, taki trochę beznadziei. myślę, że nie jest tak "ciemno i okrutnie". ogólnie - ciekawie. pozdrawiam.
Kikus Dzikus Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 świat ten sam, co z dzieciństwa, tylko inny, bo oczy inne i włączona 'narzekaczka' podoba mi się ten wiersz pzdr
Dorota_Jabłońska Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 zdrojek dobry wiersz napisał :)
zdrojek Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Dziękuję najmilsi za odzew. Ponownie byłem na detoxie od poezji. Ale powróciłem i nie dało się mnie nawrócić. Marcinie B - jak najbardziej wybaczam. Dziękuję za trafne spostrzeżenia. Panie Biały. - przyjmuję do wiadomości krzysztofie marku - dzięki za poklepanie po plecach w kwestii klimatu. Kikusie Dzikusie - jestem więc rad z Twojego zadowolenia. Doroto - czasem się zdarzy. : ) Pozdrawiam.
zdrojek Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Cieszę się Eunicee, że znalazłaś coś dla siebie. Pozdrawiam i dzięki za komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi