Pielgrzym Ostatni Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Ukyte w szafie Życie Dogasa powoli A jednak szybciej niż pamięć Wietrzeje ilekroć Ktoś otworzy drzwi Czy można śmierć zwyciężyć nosem Twoje suknie szale i bluzki Ciepło Twoich rąk Ust i policzków Zapachem wdzierają się w moją pamięć Kiedy mijam tę obcą kobietę Mamo
6 kilo Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Pielgrzymie miły, dla mnie cudowny wiersz, mama - moja mama, lała mnie sznurem od żelazka, ale to moja MAMA, urzekłeś mnie takim pisaniem, dziękuje, pozdrawiam, jacek.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Na koniec zostaje już tylko kilka słów... bardzo dobrze to oddałeś :) Pozdrawiam
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widać, że za mało ;)
6 kilo Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Ty byś mnie Dorotko chętnie udusiła, z uśmiechem, na swojej cudnej twarzy, Ty jesteś piękna a ja bestia, a czasami nawet odwrotnie, jacek.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Projekcje poetyckie zastosuj w wierszach. Sory autorze za zaśmiecanie - już mnie nie ma :)
Dla Jaj Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Trafiłem mnie tym wierszem a ściślej mówiąc jego tekstem i formą bo samo uczucie nie jest mi znane. Pozdrawiam W.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Kochani, bardzo Wam dziękuję za wizytę i tym bardziej cieszę się, że wiersz trafia nawet jeśli ktoś ma różne ode mnie wspomnienia. Właśnie o to mi chodziło. Pozdrawiam, Piotr
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. inaczej bym połamał są wersy od czapy jak chociażby: Wietrzeje ilekroćTwoje, Twoich, tę chyba zbędne w finale i tak wiadomo o kogo idzie za dużo do poprawy by można nazwać wiersz dobrym pozdrawiam r
Kikus Dzikus Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Do mnie nie trafia, ale obojętnie go nie czytałam (te 10 razy):) może innym razem pzdr
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 trochę za dużo ble ble pod koniec ale ogólnie nieźle
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. inaczej bym połamał są wersy od czapy jak chociażby: Wietrzeje ilekroćTwoje, Twoich, tę chyba zbędne w finale i tak wiadomo o kogo idzie za dużo do poprawy by można nazwać wiersz dobrym pozdrawiam r Rafale, dziękuję za konkretne uwagi. Zacznę od końca: "Twoje", "Twoich" - PL zwraca się do konkretnej osoby, dlatego uważam że są tu na miejscu i przy tej konstrukcji bez nich byłoby ... nie po polsku i dziwnie. "tę" miało dodatkowo zaakcentować "obcą kobietę". Łamanie rzecz bardzo subiektywna, jednym się czyta lepiej siak innym wspak, myślę że tak jak jest nie jest źle. Nos - zgadzam się, powinien być z wielkiej litery, również co do tytułu uwaga słuszna. Pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda, ale dziękuję za próbę (x10) :))
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cezary, dziękuję za wizytę i komentarz, przyjmuję jako w sumie pozytywny. Pozdrawiam
Na indeksie Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Pielgrzymie kochany!Ale już na bezlimicie z takimi cudeńkami-PROSZĘ!!!! Zabieraj "Dla jaj"i Natalkę Gaj ale to migiem!!!
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Kochana, ależ nigdzie nie uciekamy, tak tutaj tylko dla jaj albo na gaj pielgrzymujemy. Z naszą płodnością potrzebujemy bezlimicia jak karp wigilijnego stołu :))
Na indeksie Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 No mam nadzieję!!! Pozdrowienia i buziol.
Oxyvia Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Bardzo mi się podoba, chociaż moją mamę trudno wspominać dobrze. Może właśnie dlatego tak kocham liryczne wspomnienia o wspaniałych Matkach. Piękne.
Rekomendowane odpowiedzi