Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Idealna ekstra żona myślą męża malowana, tuli go w swoje ramiona taka miła tak kochana. Tylko idealna żona Ona męża wciąż rozumie ta jedyna-tylko Ona tak dobrze gotować umie. Ona dobrą ma posadkę stać na imprezę na bale, gdy potrzeba skarci matkę która do męża ma żale. Ona do sklepu poleci pozmywa i zrobi pranie posprząta, wyrzuci śmieci na noc przygotuje spanie. Kiedy jesteś przemęczony kiedy masz tęgiego kaca, znajdziesz ostoję u żony bo wszystko Tobie wybacza. Aż tu żona dnia jednego rzecze-mężu choć Cię cenię lecz kochany, dość już tego ma być równouprawnienie. Idealna ekstra żona jaką można sobie wyśnić, powiedziała mi wkurzona idź weź chłopie zimny prysznic.
anna_rebajn Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Pomyślałem, niemożliwe przecież znam ją nazbyt dobrze, popatrzyłem na nią ckliwie i schowałem się pod kołdrę. Ale co to, czuję ciągnie, najpierw palec, potem nogę. Jeszcze walczę nieprzytomnie, gdy już zwleka ze mnie kołdrę. Krzyk podnosi, rozkazuje, coś tam mówi, coś tam jęczy. Nie chcę słuchać się w ogóle. Ale przecież mnie zadręczy! Jeszcze mówię hardym głosem, bom mężczyzna jest i basta, że nie zgadzam się z tym rządem, którym kręcić chce niewiasta. Nagle, co to, w rękach mdleje, szlafrok zsuwa na ramiona... Biegnę myć się. Oszaleję! Zawsze zdoła mnie przekonać. anna :-))
Fly Elika Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 śmieszne, a przy tym bardzo realistyczne, fajnie napisane pozdrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka to jest odmienna płeć choćbyś nie chciał musisz chcieć, czasem krzykniesz na nią basem ale jesteś pod obcasem. Na nic Twoje trudy, znoje i tak postawi na swoje, jej na górze Twe na dole jesteś mikry jak pachole. W głowie Tobie tak zawróci tak omami, zbałamuci Krzysiek, Jerzy czy to Janek potulny jest jak baranek. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba też coś weselszego ot tak czasem dla odmiany, życzę weekendu miłego aby bardzo był udany. Pozdrawiam:)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 U Ciebie standardowo nastrój mi się poprawia... Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Bolku, fajna satyrka, szkoda tylko że w wielu miejscach rytm się łamie. Można by napisać rypostę na męża-wygodnickiego :))) Serdecznie i ciepło pozdrawiam - Krysia
Smutek_Jan Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 ha,ha ha fajna satyra tak lubię. pozdr.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nastrój Tobie poprawiłem z tym zamiarem to pisałem miło że się przyczyniłem i uśmiech Twój wywołałem. Pozdrawiam majowo:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miałem wcześniej tu na poezji wiersz " Idealny mąż" oczywiście satyryczny a ten jest ripostą tamtego. Dziękuję za miłą wizytę. Pozdrawiam Krysiu serdecznie majowo:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teściowa przerwała mrzonki -zięciu ostudź swe zapały, jak chcesz względy mieć u żonki musisz się postarać mały. Pozdrawiam:)
Dla Jaj Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Fajny pomysł, wykonanie niechlujne, całą przyjemność czytania odebrał mi brak rytmu, a w niektórych przypadkach wystarczy jedynie zmienić kolejność słów w wersie i dokładnie to samo dotyczy wierszowanych odpowiedzi na komentarze. Pozdrawiam Waldek
Oxyvia Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Bardzo fajny wiersz, uśmiałam się. :D Ale powiem Ci, że takie "idealne" żony są straszliwie nudne... Nie od jednego pana to słyszałam. Pozdrowienia!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Eunicee miło że zajrzałaś Pozdrawiam wiosennie:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie czyta się płynnie nie wiem w których momentach gubi się ten rytm,może zależy jak kto czyta, sylaby się zgadzają. Pozdrawiam.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawdziwe Oxy Twe słowa ideał a nudą wieje, gdy przekorna jest połowa wciąż coś nowego się dzieje. Pozdrawiam wiosennie:)
Dla Jaj Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwoliłem sobie zrobić niewielkie zmiany, sprawdź czy lepiej się czyta. Zmienił bym więcej ale musiał bym ingerować w tekst a to Twój wiersz. Też piszę satyrę, gdyby rytm oprzeć tylko o zgodność sylab to jedynymi zadowolonymi czytelnikami byli by sylabizujący pierwszoklasiści. Napisz wrzuć do "szuflady" i przeczytaj na drugi dzień, nie z pamięci tylko jak obcy tekst. Pozdrawiam Waldek
Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwoliłem sobie zrobić niewielkie zmiany, sprawdź czy lepiej się czyta. Zmienił bym więcej ale musiał bym ingerować w tekst a to Twój wiersz. Też piszę satyrę, gdyby rytm oprzeć tylko o zgodność sylab to jedynymi zadowolonymi czytelnikami byli by sylabizujący pierwszoklasiści. Napisz wrzuć do "szuflady" i przeczytaj na drugi dzień, nie z pamięci tylko jak obcy tekst. Pozdrawiam Waldek Czytałem z tymi drobnymi poprawkami i cóż tu zmienione a czwarta strofa zwrotki w ostatnim wersie po co tam" i "dodane tu w ogóle rytm ucieka trochę przestawiłeś słowa i czy to wyszło na lepsze-wątpię, wiersz musi do czytelnika docierać płynnie czytelnie i tak się staram pisać. Z szuflady owszem nieraz wyciągam ale rzadko poprawiam. Miłego.
Rekomendowane odpowiedzi