teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 nie mogę przewidzieć co podaruje jutro już dziś inwestuję dojrzałość decyzji w przyjaźni jestem podporą opleć mnie mocno nie lękaj się bluszczu
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 z tym bluszczem Krysiu ciekawie, że większość odmian jest trująca, tym bardziej intrygująco brzmi;nie mogę przewidzieć co podaruje jutro już dziś inwestuję dojrzałość decyzji w przyjaźń jest podporą oplatam mocno nie lękaj się bluszczu tak sobie przeczytałam Krysiu, bo mi nie pasowało: jeśli bluszcz oplata podporę, to w puencie, cosik nie tenteges, a może puenta: nie lękam się bluszczu? ale to tylko takie tam moje, może za głupia jestem:))) pozdrawiam serdecznie Grażyna
6 kilo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Krysiu, wiersz logiczny i solidny, mam go w sobie ujętego, bardzo przyjemne to uczucie, wiosennie Krysiu pozdrawiam, jacek.
Magda_Tara Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 :))))))))) też tak mam! da się żyć, Kryś! piękny, wołający wiersz :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodałabym 'w' bo się w coś inwestuje- tak myśle. pozdrawiam Tereniu
wanesa_ciska Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 ten bluszcz intryguje i straszy jednocześnie ale skoro to dojrzała decyzja ,,,,,pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, bluszcz "oplata podporę", aby się po niej piąć w górę lub na boki, prawda? ponadto ma inne cechy, które przytoczę za Wikipedią:Jest rośliną miododajną, leczniczą i kosmetyczną. Jest rośliną symboliczną, w tradycjach wielu narodów od dawna obecny zwłaszcza jako symbol wierności i trwałości życia. W starożytności odgrywał ważną rolę w kultach szeregu starożytnych bogów egipskich, greckich i rzymskich. hmm, a w puencie...jest nieco inaczej niż myślisz, ale...coś Ty! nie jesteś "głupia"! nie mów tak!!! bardzo cenię "te Twoje"... dziękuję :):) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, jesteś bardzo miły, ale skrytykuj czasami :) cieszę się, że tak wiersz odczuwasz dziękuję :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bratnia dusza rozumie wołanie :)))) dziękuję Magduś :-) buziak!
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodałabym 'w' bo się w coś inwestuje- tak myśle. pozdrawiam Tereniu (...) inwestuję dojrzałość decyzji (co?) w przyjaźni (w czym?) ale być może się mylę :) dziękuję Jagodo :):) serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego straszy? "podpora" chce go "podpierać", bez niej nie da rady piąć się :) dziękuję Waneso :):) serdecznie i ciepło - Krysia
wanesa_ciska Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 bluszcz cholercia zawsze taki bluszczowaty jest i nie wiadomo kto kogo podpiera , pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może o to właśnie chodzi, by tak się razem "opletli"? :))) miłego wieczoru Wanesko *D
Wilcza Jagoda Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodałabym 'w' bo się w coś inwestuje- tak myśle. pozdrawiam Tereniu (...) inwestuję dojrzałość decyzji (co?) w przyjaźni (w czym?) ale być może się mylę :) dziękuję Jagodo :):) serdeczności - Krysia słusznie, nie doczytałam przerzutni sorki Krysiu
Anna_Para Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zrozumiałam, że bluszcz woła o wzajemność. Nie mam zastrzeżeń, co do logiki wypowiedzi! Jeszcze by tego brakowało, żeby w poezji bluszcz oznaczał bluszcz...Podoba mi się Krysiu, cieplutko, Para:)
łysy taytanczyk Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Bardzo kobieca zachęta do bliskości. Tak dobrze napisane, choć w niewielu słowach. Zdrówka!
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 "już dziś w dojrzałość decyzji inwestuję" tak mi te wersy się przeczytało, fajnie. Bluszcz- niezłe słowo, siostra zawsze się ze mnie śmiała, że śmiesznie ponoć je wymawiam(: J. serdecznie Krysiu
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (...) inwestuję dojrzałość decyzji (co?) w przyjaźni (w czym?) ale być może się mylę :) dziękuję Jagodo :):) serdeczności - Krysia słusznie, nie doczytałam przerzutni sorki Krysiu ok :):):)
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa myśl. Ślicznie pozdrawiam. dziękuję Czekoladko :):) serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak ..."bluszcz" w poezji to też "peel" :):) dobrze zrozumiałaś, Aniu:) dzięki za "podoba". Cieplutko pozdrawiam, Krysia :-)
Rekomendowane odpowiedzi